Gemeente Delft

Klimop tegen graffiti beste idee van project 'Welkom in onze wijk'

Een klimop plaatsen tegen graffiti. Dat is het beste idee van het project 'Welkom in onze wijk'. De Laurentius Praktijkschool heeft het idee bedacht en is daarmee de winnaar van het project waaraan zes scholen uit het voortgezet onderwijs hebben meegedaan.

Welkom in onze wijk is een project dat jongeren gericht en bewust in hun omgeving laat rondkijken. Naar aanleiding van hun kritische wijkbeschouwing hebben de leerlingen een verbeterpunt uitgewerkt in een concreet voorstel. Afgelopen woensdag 19 mei is per school het beste voorstel gepresenteerd aan een jury.

Duurzaam samenleven
In het kader van duurzaam samenleven zijn groepjes leerlingen van het Stanislas College (locatie Krakeelpolderweg), het Grotius College (locatie Juniusstraat en Van Bleyswijckstraat), het Christelijk Lyceum Delft (locatie Juniusstraat en Obrechtstraat) en de Laurentius Praktijkschool (locatie Kappeyne van de Coppellostraat) de wijk ingegaan om de wijk kritisch onder de loep te nemen en verbetervoorstellen te doen.

Positie van de school
De deelnemende scholen hebben door dit project hun positie in wijk en gemeente versterkt en zich geprofileerd als een maatschappelijk betrokken instelling die jongeren handelingsperspectieven geeft voor hun eigen leefsituatie en toekomst. Bovendien hebben de scholen hiermee invulling gegeven aan competenties en kerndoelen van actief burgerschap (identiteit, samenleving, participatie en integratie).

Delftse leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben sinds begin 2010 gewerkt aan het project 'Welkom in onze wijk'. Dit project is een samenwerkingsverband van Gemeente Delft, Codename Future en het voortgezet onderwijs. Codename Future verbindt jongeren via het onderwijs met de samenleving.

Een kort filmpje met de presentatie van het idee van de winnaar is te zien op www.depraktijkschool.nl.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft