Delta


---

DELTA verlaagt energieprijzen; leveringsprijs elektriciteit daalt met 11 procent

Middelburg, 20-5-2010

Op 1 juli 2010 verlaagt DELTA de variabele leveringsprijs voor elektriciteit met 11 procent ten opzichte van 1 januari 2010. De variabele gasprijs blijft ongewijzigd scherp. DELTA-klanten die drie jaar geleden kozen voor een contract met vaste leveringsprijzen, kunnen nu opnieuw de leveringsprijzen voor drie jaar vastzetten maar wel tegen een lagere prijs.

Klanten die nu kiezen voor een vaste prijs zijn op dit moment voordelig uit. De vaste leveringsprijs van elektriciteit ligt gemiddeld 10 procent lager dan 3 jaar geleden, voor gas is dit gemiddeld 6 procent. Dit komt door een samenspel van een lagere olieprijs en slim inkopen op de energiemarkt door DELTA. Klanten die kiezen voor een variabele prijs, krijgen ieder half jaar te maken met een nieuwe prijs en profiteren op dit moment van een daling van de variabele elektriciteitsprijs.

DELTA heeft een goede prijs en prima service hoog in het vaandel staan. Die goede service blijkt ook uit verscheidene onderzoeken (Consumentenbond, Vereniging Eigen huis) die in de eerste maanden van 2010 zijn uitgevoerd.

Een nieuw energiecontract afsluiten
Bij DELTA heeft de klant keuze uit verschillende contracten. Voor de meeste zekerheid en het grootste gemak kan een klant bij DELTA de leveringsprijs voor 1 of 3 jaar vastzetten. De leveringsprijs blijft tijdens de contractperiode ongewijzigd. Uniek bij DELTA is de Prijsdemper. Kiest een klant hiervoor, dan staat 50 procent van de leveringsprijs vast voor een periode van 3 jaar. De andere 50 procent beweegt mee met prijsschommelingen op de markt en kan dus dalen of stijgen. Kiest men voor een variabele leveringsprijs, dan beweegt deze prijs mee met prijsschommelingen op de markt en kan dus dalen of stijgen. Meer dan 90.000 Zeeuwen hebben inmiddels gekozen voor een vaste prijs.

Advies nodig over een lopend contract
DELTA adviseert klanten die meer informatie willen over hun lopend contract, de nieuwe energieprijzen of energieverbruik contact op te nemen met de Klantenservice op 0800 - 51 50 of www.DELTA.nl/energie te bezoeken