Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 20-05-2010

Winkelier slachtoffer babbeltruc met insluiping

MADE: Een winkelier met een zaak aan de Marktstraat is vanmorgen het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Terwijl de man in de winkel aan de praat werd gehouden wist een handlanger via de achterzijde de zaak binnen te komen en een portefeuille te stelen.

Rond 08.50 uur kwamen twee mannen,, die gebrekkig Engels spraken, de winkel binnen. Ze stelden diverse vragen aan de aangever en hielden hem aan de praat. Na circa tien minuten verlieten ze de zaak. De winkelier ging vervolgens naar achteren en ontdekte dat uit een kast zijn privéportefeuille met een nog onbekend geldbedrag was gestolen. Uit getuige verklaringen is gebleken dat de twee mannen die in de winkel waren, samen met nog een derde man, de vermoedelijke insluiper zijn weggelopen.

De gedupeerde winkelier beschrijft de mannen die bij hem in de zaak waren als: Een blanke man, van circa 23-25 jaar met kort donkerblond kapsel mogelijk Oosteuropees en een getinte man met zwart kort haar in de leeftijd van circa 23-25 jaar. De politie heeft in verband met deze insluiping twee SMS-Alert berichten verstuurd. In het eerste bericht werd abusievelijk over een overval gesproken.

Drie Hagenaars gearresteerd na inbraakpoging kapsalon

WASPIK: De politie heeft vannacht in Waspik drie mannen uit Den Haag (16,20 en 22 jaar) aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak in een kapsalon aan de Schoolstraat.

Een alerte getuige zette de politie op het spoor van de inbrekers. Hij zag dat ze verdacht rondslopen bij het tankstation en belde de politie. Later gaf hij door dat ze aan het inbreken waren bij de kapsalon. Agenten van de noodhulp gingen direct ter plaatse. Zij zagen twee jongens weglopen en hebben deze op de Pastoor Huijbersstraat aangehouden. Het gaat om knapen uit Den haag van 16 en 20 jaar. Dezelfde getuige attendeerde de agenten ook nog op een Audi waarin de verdachten gezeten zouden hebben. Deze auto werd aangetroffen in de Irenestraat. Later op de nacht meldde zich bij de auto, een 22-jarige Hagenaar die ook werd aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De voordeur van de kapsalon is beschadigd, duidelijk is te zien dat geprobeerd is om de voordeur te forceren. Namens de benadeelde is aangifte gedaan.

Tilburger betrapt op rijden onder invloed

LOON OP ZAND: De politie heeft vannacht omstreeks 04.20 uur op de Udenhoutseweg een 44-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Hij blies 415 ugl. Agenten controleerden de bestuurder omdat ze zagen dat hij erg snel reed en met zijn auto slingerde. De verdachte gaf toe dat hij nogal wat alcohol had gedronken. Hij had bij elkaar vier flesjes bier en drie glazen wijn gedronken.

Gaatjesboorder steelt autosleutel

WAGENBERG - De politie onderzoekt een inbraak in een woning die vannacht heeft plaats gevonden in een woning in de Vlasselt. Middels gaatjes boren lukte het de dader(s) een draairaam te openen. Via het raam is men de woning binnen gegaan. De bewoner, een 47-jarige man die op dat moment in bed lag werd rond 02.30 uur gewekt door het alarm. Hij nam poolshoogte en bemerkte het openstaande raam. De daders hebben de autosleutels in de woning buit gemaakt. De auto, die buiten op de oprit geparkeerd stond, bleek geopend te zijn.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-05-2010 14:59 | © Regio Midden en West Brabant |