FNV Recreatie: Onderhandelingsresultaat cao recreatie bereikt.

20/05/2010 15:22

FNV Horecabond

Afspraak over afschaffing van de jeugdlonen.


-- Almere, 20 mei 2010 --

Vanmiddag, donderdag 20 mei, hebben FNV Recreatie, ABVAKABO, CNV en werkgeversorganisatie Recron een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao recreatie bereikt. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2010 tot 1 juli 2012. Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 1% per 1 oktober van dit jaar alsmede 1,5 % per 1 oktober 2011 en het (gedeeltelijk) afschaffen van de jeugdlonen. Het resultaat wordt ter goedkeuring aan de achterban voorgelegd.

Naast bovenstaande behaalde onderhandelingsresultaten wordt er een onderzoek naar werkdruk gehouden. Daarnaast zal er een brochure met een heldere uitleg over toeslagen en werktijden worden gemaakt en de jeugdlonen worden afgeschaft vanaf schaal 5. Werkgevers mogen de jeugdige werknemers vanaf schaal 5 een aanloopschaalsalaris van 85% van het cao-loon aanbieden. Ten aanzien van de schalen 1 t/m 4 zullen er nog nadere afspraken over de afbouw worden gemaakt. Er komt een studie gedurende de looptijd van de cao om een systeem van ervaringsjaren te ontwikkelen. Tenslotte wordt er in de cao een bepaling opgenomen dat elk bedrijf een jubileumregeling moet hebben.

Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie, over het behaalde resultaat: "De recreatiesector heeft het vorig jaar bepaald niet slecht gedaan. Ook voor de komende jaren ziet het er weer wat zonniger uit, waardoor deze loonsverhoging in combinatie met de afspraken over het afschaffen van de jeugdlonen alleszins redelijk te noemen zijn. Met deze cao blijven we een aantrekkelijke sector voor jongeren om in te gaan werken en kunnen we de concurrentiestrijd met de andere sectoren zeker aan."


-----------------------------------





http://www.fnvrecreatie.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (