Politie Gelderland-Zuid

Besluit burgemeester op advies politie

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 20-05-2010 o De politie Gelderland-Zuid heeft de burgemeester van Nijmegen juist nadrukkelijk geadviseerd om geen thuiswedstrijden van NEC in de eerste helft van augustus te organiseren. Hiermee wordt recht gedaan aan het besluit van het Regionaal College dat in de eerste weken van augustus geen evenementen worden georganiseerd die een grote politie-inzet vragen.

De Vierdaagsefeesten Nijmegen zijn één van de grootste, gratis toegankelijke, meerdaagse (binnen)- stadsevenementen van Europa. De Vierdaagsefeesten zijn tegelijk met de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen. De feestweek trekt ruim 1,3 miljoen bezoekers, dus bijna 200.000 bezoekers per dag en ruim 40 duizend wandelaars. Dat vraagt een grote inzet van de politie om te zorgen voor de openbare orde en veiligheid van de wandelaars en de bezoekers. Over de hele week worden meer dan duizend politiemensen ingezet, ongeveer de grootte van het hele korps.

Afspraak Regionaal College

Het evenement valt midden in de zomerperiode. Dat betekent dat alle vakanties van politiepersoneel zoveel mogelijk na deze periode worden gepland. Natuurlijk is er in de periode na de Vierdaagse voldoende politie om ook dan de reguliere veiligheidstaken in Gelderland-Zuid te garanderen. Echter is wel met alle burgemeesters van Gelderland-Zuid afgesproken dat in de periode na de Vierdaagse geen evenementen waarbij veel politie-inzet nodig is, worden georganiseerd. Dit besluit is, op basis van het advies van de politie, genomen in het Regionaal College. Dit geldt dus niet alleen voor Nijmegen, maar voor de hele regio Gelderland-Zuid.

De korpschef stelt zich dus ook op het standpunt dat de competitie voor NEC met twee uitwedstrijden zou moeten beginnen. Gelet op het aantal competitiewedstrijden moet dat toch mogelijk zijn.

(11)

Laatst gewijzigd 20-05-2010 15:29 | © Regio Gelderland-Zuid |