Gemeente Ameland


Weer Blauwe Vlaggen voor badstranden Ameland

Op Ameland zijn de badstranden bij Buren, Nes en Hollum weer onderscheiden met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Dit jaar zijn tijdens de Landelijke Uitreiking op 20 mei 2010 bij Jachthaven Eiland van Maurik in totaal 122 Blauwe Vlaggen toegekend aan stranden en jachthavens in Nederland. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.

Â

Ameland heeft dit jaar als enige gemeente van Friesland stranden die de Blauwe Vlaggen mogen voeren. De badstranden van Ameland voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Â

BlauweVlagUitreiking

Â

Â

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.