Senternovem

20-05-2010 |

Lekvrije en energiezuinige koelcompressor voor alle koudemiddelen

Industriële koelcompressoren kunnen lekverliezen vertonen. RM-support ontwikkelde met steun van ROB een lekvrije en energiezuinige compressor die geschikt is voor alle soorten koudemiddelen. Ook bestaande compressoren kunnen worden omgebouwd met dit systeem.

De compressoren van RM-support bestaan onder meer uit een zogenoemde dubbele asafdichting. Deze innovatieve techniek sluit het koelsysteem hermetisch af, waardoor er geen broeikasgassen kunnen lekken. Technisch manager Martin Wierbosch: "Een koelkast is een gesloten koelsysteem. Industriële systemen zijn voor een deel open. Simpel gezegd steekt een as uit het systeem en staat er een motor voor. Onze dubbele asafdichting - de naam zegt het al - is een extra beveiligingsvoorziening tegen lekken." Het RM-concept is geschikt voor alle standaardcompressoren.

Frequentiegestuurd aggregaat
Bestaande compressoraggregaten worden steeds vaker voorzien van een frequentieregeling om een lager energieverbruik te realiseren. RM-support adviseert hierover. "Een frequentieregeling regelt het toerental, net als een auto die sneller rijdt als het gaspedaal wordt ingedrukt", legt Wierbosch uit. "Voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld maar vijf compressoren nodig hebt in plaats van zeven, terwijl de capaciteit van de koelinstallatie wordt vergroot, minder onderhoud vereist is en de kosten lager uitvallen." Foto bij artikel Lekvrije en energiezuinige koelcompressor voor alle koudemiddelen

RM-support levert complete nieuwe systemen met een dubbele asafdichting en frequentieregeling, maar kan ook bestaande koelinstallaties ombouwen en eventueel voorzien van een ander koudemiddel. "Ondernemers die met behoud van hun bestaande installatie willen overschakelen op een ander koudemiddel dan R22 kunnen wij helpen. Wel is het nodig de constructie van de koelinstallatie goed te bekijken voordat de ombouw plaatsvindt. Je moet de compressoraggegraat aanpassen, terwijl het ontwerp van de installatie intact moet blijven. Wij bieden hiervoor verschillende oplossingen. Ons design is geschikt voor alle koudemiddelen. Dus ook voor koudemiddelen met geen of veel beperkter broeikaseffect zoals ammoniak en CO2."

Contact

Martin Wierbosch, telefoon: (06) 427 20 672,
e-mail: Martin@rm-support.nl Maus Dieleman, telefoon (088) 602 27 64, maus.dieleman@agentschapnl.nl
Wijzigingsdatum |

20-05-2010