Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-05-2010

Man aangehouden na aanrichten van vernielingen in ouderlijk huis

RUCPHEN: De politie hield woensdag om 23.30 uur een 19-jarige man uit Rucphen aan in zijn ouderlijk huis. De jongen zou bij thuiskomst die avond vernielingen in de woning hebben aangericht, omdat hij door zijn werd aangesproken op de geluidsoverlast die hij veroorzaakte. De jongen dreigde zijn moeder te slaan met een stoel. De 45-jarige vrouw uit Rucphen alarmeerde de politie. Deze nam aangifte op van de vrouw en hield de man aan. Hij is na verhoor op donderdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt dossier opgemaakt. Hij bekende tijdens verhoor de vernielingen te hebben gepleegd.

Fietsendief aangehouden

BREDA: De politie hield woensdag rond 14.45 uur een 24-jarige Bredanaar aan voor diefstal van een fiets. De eigenaar van de fiets was getuige en meldde even na 14.30 uur de diefstal op de Zandbergweg en gaf een gedetailleerde beschrijving van de opvallende fiets en de dader. De politie hield de 24-jarige verdachte aan aan de hand van het
signalement. De verdachte deed afstand van de fiets. Deze zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Op de fiets hadden gele fietstassen gezeten, die op het moment van aantreffen niet meer op de fiets zaten. De politie heeft nog naar de fietstassen gezocht, maar deze niet meer aangetroffen. De verdachte bekende de diefstal van de fiets, die op het moment van de diefstal niet op slot zat. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie krijgt vier meldingen van inbraken in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag 4 meldingen van inbraken in Sint Willebrord. Bij drie inbraken werden goederen weggehaald. Bij een inbraak bleef het bij een poging. Tussen 00.00 uur en 07.00 uur vonden de inbraken plaats. De daders sloegen een keer toe in de Kaaistraat. Hier werd een bovenlicht aan de voorzijde van de woning opengebroken en onder andere een laptop weggenomen.
In de Tulpstraat werd twee keer ingebroken en een poging tot inbraak gedaan. Bij een woning werd de achterdeur opengebroken en nam men een laptop weg. De bewoonster van het pand hoorde rond 03.45 uur geluiden en hoorde een deur dichtslaan. Toen ze ging kijken bleek er te zijn ingebroken. In een tweede woning in de Tulpstraat werden de sloten van een deur aan de zijkant van het huis verbogen en namen de daders sieraden weg.
Bij de derde woning hengelden de daders de poort aan de achterzijde van het huis open en probeerden door een openstaand bovenlicht binnen te komen. Dit lukte echter niet en de daders staakten hun poging.

Algemene inbraakpreventietips

-Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk

-Laat nooit sleutels zitten aan de binnenzijde van het slot
-Berg huissleutels op een vaste plaats op

-Zorg voor goede verlichting bij toegangsdeuren

-Houd de groenvoorziening rondom de woning laag

-Merk waardevolle voorwerpen met postcode / huisnummer

-Maak foto's van waardevolle voorwerpen

-Berg waardevolle spullen op in een kluisje thuis of bij bank
-Maak van uw huis geen etalage

-Berg ladders of ander klimmateriaal op achter slot en grendel
-Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie

Bij het verlaten van de woning

-Sluit ramen en deuren goed af

-Doe de deur altijd goed op slot (nachtslot, penslot), ook als u maar even weg bent

-Leg nooit sleutels onder de buitenmat of ergens anders buiten
-Geef eventueel een sleutel aan iemand die u kunt vertrouwen

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-05-2010 16:14 | © Regio Midden en West Brabant |