Gemeente Anna Paulowna

Ondertekening intentieverklaring Centrum Jeugd en Gezin

De fusie gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer zijn gestart met de totstandkoming van een Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Donderdag 20 mei ondertekenden zij en alle partners de intentieverklaringen.

Informatie, advies en ondersteuning op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid; dat is wat het op te richten CJG gaat bieden. Ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals kunnen hier terecht met al hun vragen en problemen over opgroeien en opvoeden. Deze ontwikkeling is landelijk in volle gang, in alle gemeenten dienen CJGâs te komen, dus ook in onze nieuwe gemeente Hollands Kroon.

Samenwerking vier fusiegemeenten
De vier fusiegemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer trekken gezamenlijk op in de CJG-ontwikkeling. Het is de bedoeling dat in iedere (nu bestaande) gemeente tenminste een inlooppunt CJG wordt gerealiseerd. Het inlooppunt maakt deel uit van het basismodel CJG, zoals wettelijk wordt voorgeschreven. De intentieverklaring is gebaseerd op de volgende afspraken:
- Partijen werken samen ten behoeve van de totstandkoming van een Centrum voor Jeugd en Gezin voor de fusiegemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer;

- Bij het uitwerken en vormgeven van het CJG wordt het uitgangspunt gehanteerd: âEén kind, één gezin, één planâ.
De intentieverklaring berust op de vastgestelde visie en het plan van aanpak.