VU medisch centrum

Werving & selectie VUmc belandt in digitaal tijdperk

20 mei 2010

Via Twitter horen dat er een vacature is bij VUmc, even chatten met medewerkers of de functie wel is wat je zoekt en een video insturen in plaats van een sollicitatiebrief, het is allemaal mogelijk tegenwoordig. Dankzij het nieuwe bureau voor werving & selectie van VUmc is het vinden van nieuwe collega's in een klap in het digitale tijdperk beland.

Het bureau voor werving & selectie bestaat uit (van links naar rechts): Laura Baselaar, teamleider, Carla Noom voor staf en facilitair bedrijf, Maureen Valies voor divisie II, Herman Posthuma voor divisie I, Yael O'Callaghan voor divisie III, Marion Gnade voor divisie IV, Sjoerd Veerman voor divisie V en Wessel Haytink voor divisie VI en IOO VU medisch centrum heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opzet en inrichting van een nieuwe afdeling voor werving & selectie. Sinds 11 mei kunnen werkzoekenden er terecht voor sollicitaties en vragen over werken en carrière in VUmc. Alle actuele vacatures en de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn bij het bureau bekend.

Zorg Carrière Prijs 2010
Het 'Oriëntatietraject VUmc' dat zich richt op carrière mogelijkheden en mobiliteit van verpleegkundigen is genomineerd voor de Zorg Carrière Prijs 2010. Met dit project oriënteren verpleegkundigen zich, met op maat gemaakte trajecten, op de mogelijkheden binnen VUmc. Een traject kan dienen als voorbereiding op een specialistische vervolgopleiding van een verpleegkundige. Inmiddels zijn de eerste oriëntatietrajecten doorlopen en zijn verpleegkundigen vanuit dit project succesvol gestart met een specialistische opleiding.

Specialisten
De afdeling gaat gebruik maken van de nieuwste technieken voor werving en selectie. Zo zijn vacatures zichtbaarder en worden sollicitanten beter en sneller geholpen. Het is mogelijk om te solliciteren via de zogenaamde social media, zoals Hyves, Twitter, LinkedIn en het VUmc youtube kanaal, in plaats van een sollicitatiebrief kunnen kandidaten ook een video sturen en vanaf dit najaar kunnen belangstellenden chatten met werving & selectie medewerkers via de 'werkenbij' website. Natuurlijk blijft solliciteren met de traditionele brief en cv ook mogelijk.

Het bureau beschikt over specialisten op verschillende vakgebieden, die met alle mogelijk vragen van de interne opdrachtgevers aan de slag gaan, van vacaturepromotie tot 'kandidatensearch' en selectiedagen. Ga naar www.werkenbijvumc.nl voor het ontvangen van vacaturemail en nieuwsbrieven over carrièremogelijkheden en evenementen. Via www.twitter.com/vumcamsterdam kan men VUmc nieuws en vacatures volgen.

Het werving & selectie bureau is te bereiken via werkenbij@VUmc.nl , tst. 45635.

Monique Krinkels
bron: Tracer