RTL Group

Stemmen met de sterren met de politieke Matchmaker van RTL

Altijd al willen weten of je politiek gezien lijkt op Albert Verlinde? Of je net zoveel om dieren geeft als Patricia Paay en of je net zo denkt over het belang van kunst- en cultuursubsidies als Ruud de Wild? Voor iedereen die benieuwd is naar het stemgedrag van de sterren is er vanaf vandaag de politieke matchmaker, via watkiestnederland.nl. Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws: De politieke matchmaker is een toegankelijke manier om snel je eigen opvattingen te vergelijken met die van diverse BNers en toonaangevende politici. Het is geen stemwijzer want je krijgt geen stemadvies. De matchmaker overstijgt de partijprogrammas en geeft je een idee op wie je lijkt. Een vernieuwende manier om met inzet van social media als Hyves en Facebook een groot publiek te betrekken bij het politieke debat. Je kunt onder meer je vrienden uitnodigen om de matchmaker in te vullen, zodat je je profiel met hen kunt vergelijken.

De politieke matchmaker is een initiatief van RTL Nieuws en RTL Boulevard en was eerder al een groot succes in België. Aan deze Nederlandse versie doen onder meer Albert Verlinde, Eric van Tijn, Peter R. de Vries, Guus Meeuwis, Jort Kelder en Willem Middelkoop mee. Ook vrijwel alle lijsttrekkers van de landelijke partijen reageren op de twintig stellingen van de politieke matchmaker.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u terecht bij Jasper Teijsse, sr. communicatieadviseur RTL Nederland, via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.