Gemeente Roermond

Productiehuis Roermond in beweging

Op 18 mei jongstleden waren de deelnemers van reïntegratietrajecten in het Productiehuis letterlijk in beweging op de speciaal georganiseerde beweegdag. Doel van de dag was het kennismaken met diverse sporten en beweegvormen en ervaren welke energie bewegen vrij kan maken. Initiatiefnemer Jack Mestrom, manager van het Productiehuis, werd bij de organisatie van deze dag gesteund door medewerkers van de gemeente Roermond en de deelnemende reïntegratiebedrijven van het Productiehuis. De mooie locaties Jo Gerritsporthal, zwembad de Roerdomp en omgeving, boden het decor voor de beweegdag.

De dag werd opzwepend geopend door een gezamenlijke Zumba warming-up, waarna de deelnemers opgewarmd en wel aan de diverse sportactiviteiten begonnen. Het programma bestond uit onder andere badminton, volleybal, hardlopen en zelfs judo en tai-chi. Daarnaast waren er leuke prijzen te winnen op de stormbaan. De deelnemers van de beweegdag maakten op deze manier kennis met allerlei sporten en beweegvormen. Een aantal Roermondse verenigingen (Judo, badminton en volleybal) verleenden hun medewerking. Ook de reïntegratiebedrijven die in het Productiehuis actief zijn leverden expertise. Zo begeleidde de sportpsycholoog van Reactzuid het hardlopen en nam Ergo Control een paar beweegvormen voor haar rekening. "Prachtig om te zien en te voelen dat mensen ook op een andere manier enthousiast te krijgen zijn en dat zij op een sportieve manier contacten leggen met deelnemers uit andere reïntegratietrajecten", aldus één van de organisatoren.

De inwendige mens werd tussendoor versterkt door een gezamenlijke gezonde lunch op de groene weiden van de Roerdomp. Deze lunch was bereid door deelnemers van het Productiehuis die een programma van het CBB (Centrum voor Baan en Beroep) volgen.

"Ik zag er eerst behoorlijk tegenop, want ik ben niet zon sporter, maar achteraf gezien had ik deze dag niet willen missen", was een veel gehoorde opmerking van de deelnemers. Gezien de enthousiaste reacties van zowel de deelnemers als de organisatie en meewerkende verenigingen zal de Productiehuis beweegdag zeker een vervolg krijgen!

Eerste publicatiedatum: 20-05-2010 Bijgewerkt: 20-05-2010