Gemeente Roermond

Buurtbemiddeling van start

Vanaf juni 2010 starten de gemeenten Roermond en Maasgouw met buurtbemiddeling. Zij doen dit in samenwerking met Proteion Welzijn, politie en woningcorporaties. Buurtbemiddeling is de bemiddeling bij conflicten tussen buren of wijkbewoners onder leiding van twee onpartijdige, getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen de ruziënde partijen om weer met elkaar in contact te komen en samen een oplossing te vinden voor de overlast of ruzie.

Iedereen heeft misschien wel eens last van zijn buren. Het is pas een probleem als dit daadwerkelijk overlast wordt. Dreigen met juridische stappen is meestal niet de basis voor een goede verstandhouding en in de praktijk levert een gesprek nog altijd het meeste op. Als het de bewoners zelf niet lukt om tot een goed gesprek of een oplossing te komen dan kan buurtbemiddeling worden ingeschakeld.

Vrijwilligers gezocht

Buurtbemiddeling Maasgouw en Roermond zoeken vrijwilligers met de volgende eigenschappen:
* Minimum leeftijd van 21 jaar

* Goede beheersing van de Nederlandse taal
* Een onpartijdige houding

* Openstaan voor mensen uit andere culturen
* Goed kunnen luisteren

* Bereidheid om trainingen te volgen (basiscursus: 2 dagen)
* Minimaal 1x per maand een bemiddelingszaak uit te voeren
* Geheimhouding van ingebrachte zaken

Bemiddeling kan worden ingezet bij geluidsoverlast, overhangende takken, erfafscheidingen, stankoverlast, pesterijen etc. Onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers wordt gezocht naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Contact

Wilt u bijdragen aan de leefbaarheid in Maasgouw en Roermond? Neem dan contact op met de coördinator van Buurtbemiddeling Midden-Limburg, Claire van Bekkum: 06-20280576 / info@buurtbemiddelingmiddenlimburg.nl Eerste publicatiedatum: 20-05-2010 Bijgewerkt: 20-05-2010