Gemeente Zijpe


De gemeente Zijpe wint 15.000 bloembollen
Tulpen in bloei

Dit jaar bestaat de âKoninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuurâ 150 jaar. Naast allerlei andere activiteiten hebben zij enkele maanden geleden een competitie uitgeschreven, waaraan alle gemeenten in Nederland konden meedoen.

Daarvoor moesten de gemeenten vóór 1 mei 2010 een beplantingsplan bij de vereniging indienen. Zijpe heeft dit gedaan. Wethouder Ben Blonk was op 19 mei j.l. bij de bekendmaking van de winnaars aanwezig. Dit gebeurde in de âKeukenhofâ in Lisse, aanwezig en kreeg te horen dat Zijpe één van de vijftien prijswinnaars is geworden. Geweldig om te horen en een compliment waard aan de medewerkers van de gemeente die het beplantingsplan hebben gemaakt.

Zij hebben samengewerkt met âBloeiend Zijpeâ en de Woonzorggroep Samenâ. Onder de titel âDe omarming van kleurâ zullen de bollen worden geplant bij het zorgcentrum âDe Zandsteeâ in ât Zand. Dit betreft een stuk grond van 150 m' in de tuin van het Zorgcentrum aan de Keinsmerweg.

In oktober van dit jaar moeten de bollen de grond in. Een exacte datum is nog niet bekend. Als dan alles volgens plan verloopt, kunnen we van februari tot en met augustus 2011 genieten van een diversiteit aan bloemen. Crocussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en gladiolen. Wij houden u op de hoogte.

Â