Winnaars StudentenAwards 2010 bekend

20/05/2010 16:59

Studentennet B.V.

!! Onder embargo tot donderdagavond 23.00 uur !!

De winnaars van de StudentenAwards 2010 zijn bekend. Nawid Habib uit Utrecht en Paula Beukeveld uit Zwolle mogen zich een jaar lang 'Student of the Year 2010' noemen. Zij zullen het komende jaar een ambassadeursfunctie voor Studenten.net bekleden. Studentenhuis 'De Engelenbak' uit Delft mag zich een jaar lang 'Studentenhuis van het Jaar 2010' noemen.

De winnaars worden vanavond (donderdagavond) tussen 21.30 en 23.00 live bekend gemaakt op het StudentenAwards finalefeest in club AIR in Amsterdam. Ook de winnares van de Sloggi Studentenbillen Award wordt dan bekend gemaakt, nadat een jury negen finalisten live beoordeelt tijdens de catwalkronde aan het begin van de avond. Hun oordeel geldt voor vijftig procent van de stemmen, de andere vijftig procent is op basis van online stemmen. De jury bestaat uit Rob Brand (directeur Sloggi Benelux), Samuel Dobrowolski (booker en scout Ulla Models) en MC Lady Bee (Gelazer!).

Student of the Year verkiezing

De Student of the Year/Student van het Jaar verkiezing is een online zoektocht naar de student en studente die als beste beauty & brains combineren. 140 studenten schreven zich in voor de achtste editie van deze verkiezing.

De zes finalisten hebben in de halve finale (met nog 18 halve finalisten) tegen elkaar gedebatteerd over de onderwerpen seks, onderwijs en geloof. In de finale ondergingen ze een professionele fotoshoot door Dutch Casting Agency Afgelopen vrijdag waren ze aanwezig in de 3FM studio tijdens de ochtendshow van Giel Beelen. Hier moesten zij enkele opdrachten vervullen, waaronder het schrijven en ten gehore brengen van een rap, waarmee zij extra punten/stemmen konden verdienen. De finalisten konden nog extra punten verdienen door in de media te komen.

Matijs Lips uit Groningen en Sanne Roffel uit Leeuwarden zijn tweede geworden. Charissa Geluk en Emil Rijcken uit Amsterdam eindigen als derde. De winnaars worden beloond met een weekend Berlijn, een fashioncheque t.w.v. 250 euro, een contract bij castingbureau Dutch Casting Agency en een goodiepakket vol beautyproducten en gadgets van Princess.

Studentenhuis van het Jaar verkiezing

Het ultieme studentenhuis blijkt studentenhuis 'De Engelenbak' uit Delft. Het Studentenhuis van het Jaar werd deels gekozen op basis van online stemmen en deels op het oordeel van de Studenten.net filmcrew, die de huizen bezocht en beoordeelde aan de hand van een blacklight waarmee zij kamers en openbare ruimtes door gingen, de stapels afwas in de keuken, het aantal kratten bier in de gang en de gezelligheid. Kortom, het ultieme studentenhuis. Studentenhuis 'De Engelenbak" uit Delft scoorde hier het hoogst.

De filmcrew omschreef het huis als volgt: 'Er wonen 28 mannen in het huis, de vloer plakt, er liggen hier daar lege flesjes bier, maar de badkamers en toiletten zijn goed te doen, mede door schoonmaakster Nancy. Er staan vijf koelkasten waarin iedereen z'n spulletjes heeft, waarin bijna alles wel een paar dagen over datum is. In de gk staat, naast meerdere tv-sets, ook een dj-set. Het huis heeft een bierleverancier die ze elke paar weken van nieuw bier voorziet en er staat zelfs een sigarettenautomaat op de gang. Om de buurt een beetje te vriend te houden organiseren ze elk jaar een gratis bbq.'

'De Engelenbak' wint met de titel een huisfeest gesponsord door REVU t.w.v. 1000 euro, een jaarabonnement op REVU, een drankvoorraad en keukenartikelen van Princess.

Finalefeest

Het finalefeest vind plaats in club AIR, Amsterdam's nieuwste club, gevestigd op de locatie van de oude club iT. Studenten.net's Leonie Zandt (redacteur) en Thomas de Leeuw (redacteur, presentator StuTV) presenteren de finaleshow. Acteur Antonie Kamerling maakt de winnaars gedurende de avond bekend en tussendoor zijn grootste hit 'Toen ik je zag'. DJ Monte Christo (Dance4Life, Groove-a-licious, Q-day Lindengracht Amsterdam), tevens student aan INHolland Haarlem, draait de avond aan elkaar.


- Einde persbericht -

Over Studenten.net

De organisatie van de StudentenAwards is in handen van Studenten.net. Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 278.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.





http://www.studenten.net