Gemeente Dirksland


Praat mee over de toekomst van de Zuidwestelijke Delta

De plannen om de Zuidwestelijke Delta tussen nu en 2015 veilig, veerkrachtig en vitaal te maken zijn gereed. De plannen staan beschreven in het uitvoeringsprogramma Zuidwestelijke Delta. Iedereen die het wil kan tijdens de zogenaamde regiotour een reactie geven. Deze tour is op 31 mei aanstaande in Oude Tonge.

Zuidwestelijke Delta

De Zuidwestelijke Delta is een prachtige regio met een schat aan mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. De Deltawerken, die na de watersnoodramp in 1953 het land en de mens tegen de zee beschermen, hebben veiligheid gebracht, maar blijken ook schaduwkanten voor natuur, waterkwaliteit en economie te hebben.

Â

Het gebied staat daarnaast onder druk door de stijgende zeespiegel en de achteruitgang van de waterkwaliteit. Ook de beschikbaarheid van voldoende zoet water is, als wij niets doen, op termijn niet vanzelfsprekend. Elk gebied in de Zuidwestelijke Delta kent zo zijn eigen problemen. Gelukkig zijn er ook kansrijke oplossingen.

Â

Praat mee over uw toekomst
Over de problemen én kansen die de Zuidwestelijke Delta biedt, wil dijkgraaf de heer J. Geluk van waterschap Hollandse Delta graag met u van gedachten wisselen. U, als inwoner, ondernemer of gebruiker van het deltagebied bent van harte welkom tijdens de regiotour op maandag 31 mei in Oude Tonge. Kijk voor meer informatie op of meld u aan via de website www.zwdelta.nl.

Â

Tentoonstelling
Bij de regiotour hoort ook een tentoonstelling die vrij te bezoeken is. De tentoonstelling verbindt aan de hand van filmpjes en kaarten de geschiedenis, heden en toekomst met elkaar. De tentoonstelling is van 21 mei tot 4 juni bekijken in het gemeentehuis van de gemeente Oostflakkee in Oude Tonge, Eisenhowerlaan 1. Wilt u meer weten over deze plannen? Het uitvoeringsprogramma is in te zien via www.zwdelta.nl. Via de site kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomst.