Ingezonden persbericht


Waterschap Brabantse Delta kiest voor FSC-hout en -papier

Breda, 20 mei 2010 - Waterschap Brabantse Delta past alleen nog maar hout en papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen toe. Anke Dielissen, loco-dijkgraaf, ondertekende daarvoor samen met Bart van der Linden op 20 mei 2010 een convenant met FSC Nederland (Forest Stewardship Council). Waterschap Brabantse Delta is het 12e waterschap dat op deze manier kiest voor FSC.

Anke Dielissen, loco-dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta: "Vorige week las ik het bericht dat de Verenigde Naties 14 mei jl. een rapport hebben uitgebracht, waarin geconstateerd wordt dat de biodiversiteit op aarde nog steeds sterk achteruit gaat. Als voorbeeld van een voortdurende bedreiging van de natuur en daarmee de biodiversiteit, wordt genoemd de kap van tropische bossen. Als overheden de komende twintig jaar niet de juiste stappen nemen, aldus het rapport, zullen ecosystemen instabiel worden. Ons besluit om alleen nog maar hout en papier afkomstig uit verantwoord beheerde bossen toe te passen, zie ik als zo'n juiste stap."

Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland, is blij dat Brabantse Delta voor FSC heeft gekozen: "Brabantse Delta is het 12e waterschap dat zich aansluit bij het FSC-netwerk en kiest voor verantwoord hout en papier. Zo levert het waterschap direct een bijdrage aan bescherming van bossen wereldwijd. Een keuze waar ze trots op mogen zijn!"



Ingezonden persbericht