Universiteit van Amsterdam

Dhr. dr. H.J.C. de Vries (1967) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Huidinfecties in het bijzonder lepra aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Q.M. Gastmann-Wichers Stichting.

Henry de Vries is dermatoloog-veneroloog met expertise in huidinfecties, vooral seksueel overdraagbare infecties en tropische huidziekten. Hij zal zich richten op klinisch, immunologisch en pathogeen gebonden onderzoek naar huidinfecties, die voorkomen in de (sub)tropen of elders in armoede gerelateerde landen, waaronder lepra.

De Vries is werkzaam bij de afdeling Dermatologie van het AMC waar hij een dag in de week leiding geeft aan de polikliniek voor infectieziekten van de huid, in het bijzonder tropische huidaandoeningen zoals leishmaniasis en lepra. Daarnaast werkt hij als opleider van dermatologen i.o. bij de soa-polikliniek van de GGD in Amsterdam. Zijn promotieonderzoek in 1994 had als onderwerp huidwondheling en werd beloond met de Leidse Hypocrates Studieprijs 1995, en de Sandoz onderzoeksprijs 1997. De Vries is als expert op het gebied van de curatieve SOA-zorg verbonden aan het Centrum Infectieziektenbestrijding van het RIVM en is hij lid van de Gezondheidsraadcommissie voor de bestrijding van baarmoederhalskanker. Hij is tevens bestuurslid van de stichting Bethesda die zich inzet voor leprapatiënten in Suriname.

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Onder aan deze agenda vindt u de rubriek Hoogleraarsbenoemingen.