Universiteit van Amsterdam

Dhr. dr. I.N. van Schaik (1962) is benoemd tot hoogleraar Neurologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Ivo van Schaik doet onderzoek naar de perifere neuropathieën (zenuwaandoeningen) met speciale aandacht voor de immuun gemedieerde aandoeningen. Het onderzoek richt zich op het verbeteren van de diagnostische en therapeutische mogelijkheden voor neuropathiepatiënten en is inmiddels vooral klinisch van aard. Preventie van zenuwschade en verbeteren van het regeneratieve vermogen van de perifere zenuw zijn belangrijke toekomstige thema's voor Van Schaik.

Van Schaik is sinds 1999 staflid bij de afdeling Neurologie aan het AMC. Van 2005 tot maart 2010 werkte hij daarnaast als staflid in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, waar hij eveneens plaatsvervangend opleider en unit-voorzitter van de Primaire Business Unit Neurologie was. Vanaf april 2010 is Van Schaik weer volledig werkzaam in het AMC als afdelingshoofd van de afdeling Neurologie. Naast zijn werkzaamheden aan het AMC en OLVG, is hij onder meer lid van de hoofdredactieraad van het Nederlands Tijdschrift voor Neurologie en Neurochirurgie, en lid van de editorial board van de Cochrane Neuromuscular Disease Group. Van 2004 tot 2008 was Van Schaik lid en later voorzitter van de richtlijnen commissie van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Van 2006 tot 2008 was hij eveneens lid van het dagelijks bestuur van de medische wetenschappelijke raad van het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg).

Dit is een overzicht van promoties, oraties, afscheidscolleges en andere activiteiten aan de Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Onder aan deze agenda vindt u de rubriek Hoogleraarsbenoemingen.