Senternovem

20-05-2010 |

Tweede tender geopend van subsidieregeling voor verduurzaming van biomassaproductie voor import naar Nederland

Bent u ondernemer of een consortium van ondernemers? De minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, stelt 4.2 miljoen euro beschikbaar voor het ontwikkelen van de verduurzaming van biomassaproductie voor import naar Nederland.

De subsidieregeling Duurzame Biomassa-import geeft een impuls aan de verduurzaming van de biomassa importketens. Deze regeling moet ertoe bijdragen dat op de Nederlandse markt aantoonbaar duurzame biomassa beschikbaar komt - op grote schaal - voor energie- en chemiedoeleinden en dat toeleverende producenten worden ondersteund bij het realiseren hiervan. Daarnaast biedt de regeling steun bij de opzet van certificeringssystemen van duurzame biomassa.

De regeling is complementair aan het Fonds Duurzame Biomassa Mondiaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het opzetten van duurzame biomassaketens in geselecteerde ontwikkelingslanden ondersteunt. De focus van de regeling Duurzame Biomassa-import ligt op landen die grote producenten zijn van biomassa.

De regeling Duurzame Biomassa-import is onderdeel van de Innovatieagenda Energie. De Innovatieagenda Energie draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen zoals vastgelegd in Schoon en Zuinig, het werkprogramma van het kabinet dat het gebruik van hernieuwbare energie stimuleert, energie-efficiency verbetert en de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

Voorstellen voor de tweede tender van de subsidieregeling Duurzame Biomassa-import kunt u indienen tot en met 5 augustus 2010, 17.00 uur.