CDA

CDA-kamerlid Rendert Algra directeur van De Unie donderdag 20 mei 2010

CDA-kamerlid Rendert Algra wordt per 1 juni benoemd tot directeur van vakbond De Unie. De aanstellingscommissie noemde Algra âeen sociaal mens, authentiek, open, ondernemend en communicatiefâ, en vindt hem daarom goed passen bij de Unie.

Rendert Algra (46) was eerder van 2002 tot 2006 al Kamerlid voor het CDA. Hij heeft als bestuurder de nodige ervaring opgedaan bij CNV Bedrijvenbond en Hout- en Bouwbond CNV, en, hij was voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de Politiebond ACP. Sinds 2007 runde hij Spegel, een bedrijf dat bemiddelt en adviseert bij arbeidsconflicten en vraagstukken op het terrein van arbeidsverhoudingen.

Algra: âHet voorzitterschap van De Unie zie ik als een prachtige uitdaging. Wat mij extra motiveert, is de veranderende positie van zelfbewuste werknemers en zelfstandige professionals. Daar past geen betutteling bij, maar ondersteuning in persoonlijke ontwikkeling, met oog voor de balans tussen werk en privé. Mijn ervaring binnen de Nederlandse vakbeweging en de politiek komen goed van pas bij het invullen van de functie als voorzitter van De Unie als zowel collectieve als individuele belangenbehartiger.â

Algra woont in Friesland, is getrouwd en heeft 5 kinderen.