Ingezonden persbericht

Nu stemmen op de Beste Webpoliticus 2010
De nominatielijst is compleet: de strijd om stemmen barst los

Www.bestewebpoliticus.nl stelde de afgelopen weken een nominatielijst samen met kanshebbers voor de prijs 'Beste Webpoliticus 2010'. Dat is de prijs voor de politicus die tijdens de campagne het slimst gebruik maakt van het internet. Vanaf vandaag kan iedereen een stem uit breng op zijn of haar favoriet uit die nominatielijst. Op 2 juni tellen we de stemmen en maken we bekend wie er in de prijzen valt.

Oude bekenden en nieuwkomers op de nominatielijst
Op de nominatielijst staan onder andere politici als Boris van der Ham (D66) en Lot Feijen (Lijst 17). Voor Boris is dit de tweede keer dat hij genomineerd wordt: bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 won hij zelfs de prijs 'Beste Webpoliticus 2006'. Voor Lot is het de eerste keer dat haar jongerenpartij meedoet, maar ze doet het nu al erg goed op het web: Lijst 17 is overal op internet actief en de promo van de partij is succesvol en vernieuwend.

Stem een kandidaat naar de overwinning
De digitale stembus is pas een paar uur open, maar een aantal mensen hebben hun stem al uitgebracht. Vooral de christelijke partijen hebben hun kiezers al opgeroepen om te gaan stemmen: de top drie bestaat nu uit CDA- en ChristenUniekandidaten. Ook Lijst 17 voert actief campagne en heeft al aardig wat stemmen. Het zegt natuurlijk nog niets: tot het sluiten van de stempagina op 2 juni kan alles nog veranderen.

De juryprijzen
De publieksprijs Beste Webpoliticus 2010 loven we uit op basis van het aantal stemmen dat een politicus krijgt. Maar naast de publieksprijs zijn er ook nog vier juryprijzen. Een deskundige jury (Alexander Pleijter, Jeroen Fritz en Karlijn van den Berg) beslist welke politici een prijs winnen in de categorieën: Beste Twitteraar, Beste Weblog, Beste Website en Beste Webpoliticus.

Prijsuitreiking
Op 2 juni reiken we de prijzen uit aan de winnaars. In totaal loven we dus vijf prijzen uit:

. Beste Webpoliticus 2010 - Publieksprijs
. Beste Webpoliticus 2010 - Juryprijs
. Beste Twitteraar - Juryprijs
. Beste Weblog - Juryprijs
. Beste Website - Juryprijs
Agenda Beste Webpoliticus 2010:
. 27 mei: Twitterdebat van 10:00u tot 11:00u. Hashtag: #BesteWp
. Tot 2 juni: stemmen
. 28 mei: shortlist voor de juryprijzen bekend
. 2 juni: prijsuitreiking Beste Webpoliticus 2010