Landschap Noord-Holland

Heiloo, 20 mei 2010

De bijzondere planten van het Limmerdie
Wandelexcursie tussen Akersloot en Limmen (langs de A9)

Bijna iedere automobilist kent het natuurgebied Limmerdie dat naast de A9 ligt. Maar hoe kun je hier eens rondwandelen? Boswachter Onno Steendam van Landschap Noord-Holland organiseert er op zondag 30 mei van 10.00-12.00 een excursie. Er groeien veel bijzondere planten, maar ook voor weidevogels is het belangrijk.

Vanuit de auto zijn de kleuren in het Limmerdie goed te zien. De gele vlekken van de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. Ook het wit van het zeldzame veenpluis valt op als je er langs rijdt. Maar wist u dat hier ook veel orchideeën groeien? En we gaan op zoek naar het bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje. Ook als broedgebied is het belangrijk. Hier komen hoge aantallen grutto's, kieviten, tureluurs, slobeenden en gele kwikstaarten voor.

Aanmelden voor de excursie is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland via 088-0064455.
Het startpunt is als volgt te vinden. Neem vanaf de Kennemerstraat tussen Heiloo en Limmen de afslag Lage Laan richting de A9. De A9 passeren en daarna de parallelweg rechtsaf. Aan het einde van de weg parkeren.
Vanaf het Noord-Hollands Kanaal de Kanaalweg naar Heiloo volgen. Voor de A9 linksaf de parallelweg nemen langs de A9. Aan het einde parkeren. \

De kosten bedragen ¤ 6,50 (Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50).
Meer informatie en routebeschrijvingen vindt u op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties