Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2010

Fietskijkdag Politie Hengelo

Hengelo

Op zaterdag 5 juni vindt er weer een Fietskijkdag plaats bij de politie in Hengelo. Sinds zaterdag 1 mei jl. vindt op elke eerste zaterdag van de maand een Fietskijkdag plaats bij de politie in Hengelo.

Op dit moment staan er in Hengelo vele fietsen te wachten op hun eigenaar. Mist u een fiets, dan bent u op deze dagen welkom in het politiebureau aan de Willemstraat 74 in Hengelo om te kijken of uw fiets ertussen staat.

U wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen.

Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

Ongeval met dodelijke afloop

Almelo

Tijdens werkzaamheden aan een gebouw in Almelo heeft een ongeval plaatsgevonden, waarbij een man om het leven gekomen.

Donderdagmorgen 20 mei omstreeks 09.00 uur werd gemeld dat tijdens voegwerkzaamheden aan een gebouw aan de Hagenborgh in Almelo, een ernstig ongeval had plaatsgevonden.
Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd geconstateerd dat een steiger was omgevallen waarop een voegmedewerker, een 45-jarige man uit Hengelo, aan het werk was. Als snel bleek dat het slachtoffer aan zijn verwondingen was overleden.

De politie stelt, samen met de arbeidsinspectie, een onderzoek in naar de oorzaak van dit tragische ongeval.
(2010....)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 25-jarige man uit Enschede heeft woensdag 19 mei een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn moeder en zus. (2010044574)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.
De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Motor kwijt na rijden zonder geldig rijbewijs
Nijverdal
Een 41-jarige man uit Nijverdal kon woensdag 19 mei zijn motor inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs een motor bestuurde.

Woensdag 19 mei omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kerkstraat in Nijverdal. Een 41-jarige man uit Nijverdal reed met zijn motor op de Kerkstraat toen hij moest afremmen voor een inparkerende auto. Omdat de motor alleen maar een werkende voorrem had ging het afremmen niet goed. De 41-jarige man uit Nijverdal kwam ten val en raakte gewond omdat hij geen beschermende kleding droeg. De politie had het vermoeden dat de man alcohol genuttigd had. Een ademanalyse werd geweigerd door de man en bij navraag bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De motor werd in beslag genomen en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.
(2010044544)

Fietsendief aangehouden door eigenaar fiets
Almelo
Een 26-jarige fietsendief uit Almelo werd woensdag 19 mei aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Woensdagmorgen 19 mei werd een fiets gestolen voor een winkel aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. De eigenaar ging in de omgeving uitkijken naar de fiets. Omstreeks 14.00 uur zag de 45-jarige eigenaar van de fiets, een man op zijn fiets fietsen op de Vriezenveenseweg. Hij heeft de fietsendief aangehouden en de politie ingeschakeld. De man werd overgedragen aan de politie. De 26-jarige man uit Almelo bekende de fiets te hebben gestolen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.
(2010044656)

Hennepkwekerij ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 19 mei een in aanbouw zijnde hennepkwekerij op de Weusthagstraat in Hengelo aangetroffen. In de woning werd ongeveer 700 gram wiet en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werd het wiet en apparatuur vernietigd. Een 20-jarige Enschedeër en een 21-jarige en 24-jarige man, beiden woonachtig in Hengelo, werden aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt
(2010044566)

Drugsdealer aangehouden
Enschede
Een 28-jarige man uit Enschede werd woensdag 19 mei aangehouden, omdat hij drugs aan het verkopen was op de Borneostraat in Enschede. Surveillerende agenten zagen de 28-jarige met twee kopers. Toen de politie de 28-jarige wilde aanhouden probeerde hij te vluchtten. De politie was sneller en kon de man aanhouden. Tijdens de vlucht gooide de man enkele zakjes drugs weg. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(2010044482)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen
Wierden
Een 43-jarige man uit Wierden deed woensdagmorgen 19 mei een zeer vervelende ontdekking. Zijn auto, die hij de avond ervoor op zijn inrit aan de Scheermolen in Wierden had geparkeerd bleek te zijn gestolen. De auto is tussen dinsdag 18 mei 23.30 uur en woensdag 19 mei 06.30 uur gestolen.
Het betreft een zwarte Honda CR-V met het kenteken 26-ZD-KT.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Wierden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(2010044499)

Twee gewonden na aanrijding
Hengelo
Een 17-jarige meisje uit Delden en een 17-jarige meisje uit Hengelo raakte woensdag 19 mei gewond na een aanrijding.

Woensdagmorgen 19 mei omstreeks 11.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Wegtersweg in Hengelo. Een lesauto moest uitwijken voor een auto, die plotseling van een inrit de straat op reed. De scooter met de twee 17-jarigen, die achter de lesauto reed, moest hierdoor uitwijken en raakte een spiegel van de auto en kwam ten val. Beiden werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.
(2010044473)