Ingezonden persbericht

Zoetermeer, 20 mei 2010

Nieuwe brochure over noodzaak gescheiden inzameling lampen en armaturen
Wecycle richt zich nu ook op voorlichting installatiebranche

Wecycle, bekend van campagnes en inzamelacties voor consumenten, gaat zich nu ook op het professionele circuit richten. Een nieuwe Wecycle-brochure moetinstallateurs en professionele eindgebruikers ertoe aanzetten afgedankte spaarlampen,TL-buizen en armaturen niet weg te gooien maar in te zamelen voor recycling. Uit onderzoek is gebleken dat de inzameling binnen deze sector voor verbetering vatbaar is. Vooral armaturen verdwijnen nu nog vaak tussen het (bouw)afval.

De nieuwe brochure legt stapsgewijs uit hoe installateurs om moeten gaan met oude spaarlampen, TL-buizen en armaturen. Meer dan 90% van de grondstoffen van energiezuinige lampen en armaturen kan namelijk gerecycled en hergebruikt worden. Bij gebruik van speciale inzamelbakken haalt de NVMP deze oude lampen en armaturen gratis op.

De NVMP ontwikkelde deze brochure in opdracht van Stichting LightRec, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van energiezuinige verlichting. Onderzoek van LightRec wijst namelijk uit dat veel installateurs en facilitair managers niet weten dat zij gebruikte energiezuinige lampen, waaronder TL-buizen, en bijbehorende armaturen gescheiden moeten inzamelen voor recycling. Deze belanden nu tijdens gebouwrenovaties of ­onderhoud doorgaans bij het (bouw)afval.

Gratis bestellen

De nieuwe Wecycle-brochure is vanaf vandaag gratis te bestellen via de website van de NVMP (http://www.nvmp.nl/nederlands/installateur.html). Installateurs kunnen gebruik maken van de gratis ophaalservice van de NVMP. De inzamelaar levert ook aparte containers en inzamelboxen voor het professioneel circuit.



Ingezonden persbericht