Ingezonden persbericht

Arnhem, 20 mei 2010

PERSBERICHT

Ormel: nieuw paars is een gruwel
Op de Gelderse verkiezingsbijeenkomst van het CDA op 19 mei in Apeldoorn heeft Henk Jan Ormel gezegd niet te moeten denken aan een nieuw paars kabinet. Het Tweede Kamerlid: "Paars was voor het eind van de vorige eeuw. We moeten nu bouwen aan een nieuwe eeuw, met een groen CDA".

Die nieuwe eeuw begint met grote uitdagingen, zo bleek ook uit de speech van Ank Bijleveld, staatssecretaris en nr. 2 op de CDA kieslijst. Daarbij kiest het CDA voor solide en sociaal: bezuinigingen kunnen niet uitgesteld worden tot na 2015 zoals de PvdA wil. De rekening komt dan bij volgende generaties te liggen. De bezuinigingen moeten echter wel sociaal gebeuren: midden- en lagere inkomens mogen niet onevenredig hard getroffen worden, zoals bij de VVD het geval is.

Tijdens de avond in Omnisport Apeldoorn werd de aftrap gegeven voor de Gelderse campagne. De kandidaten voor het CDA vanuit Gelderland zijn: Henk Jan Ormel (nr. 12) uit Hengelo-Gld, Jan Jacob van Dijk (nr. 28) uit Culemborg, Michiel Holtackers (nr. 33) uit Arnhem, Jaco Geurts (nr. 40) uit Barneveld, Anne-Marie Vreman (nr. 46) uit Ede, Gerben Karssenberg (nr. 53) uit Arnhem, Patricia Assmann (nr. 54) uit Nijmegen, Elsa Rijssenbeek (nr. 62) uit Voorthuizen, Sjoerd Meulensteen (nr. 71) uit Arnhem en Rex Arendsen (nr. 73) uit Putten. De kandidaten werden voorgesteld waarna men met hen kon speeddaten.

Voorzitter van CDA Gelderland, Herman Kaiser, sloot de avond af met een vergelijking tussen het baanwielrennen in Omnisport en de politiek: bij beide behoud je stabiliteit door in beweging te blijven.



Ingezonden persbericht