VVD

Nederland

VVD: weiger islamitische fundamentalisten toegang tot Nederland

Thursday 20 May 2010 , door Paul de Krom
Lees voor

De VVD wil dat de regering alle mogelijke juridische middelen inzet om islamitische fundamentalisten die een risico vormen voor onze rechtsorde, de toegang tot ons land te weigeren.

Concrete aanleiding is de conferentie "Islam in Holland - Meditating on the present and future horizons" die 28 t/m 30 mei wordt gehouden in Amsterdam. Deze conferentie wordt georganiseerd door instanties die gelieerd zijn aan organisaties met ultra-orthodoxe, islamitische opvattingen zoals de Moslimbroederschap. Dat is een organisatie die met ideologische en politieke middelen streeft naar hervestiging van het islamitische kalifaat.

VVD-woordvoerder de Krom heeft de minister gevraagd hoe het kan dat buitenlandse vertegenwoordigers van organisaties die aan de Moslimbroederschap gelieerd zijn, enerzijds een potentieel gevaar vormen voor onze democratische rechtsorde, maar anderzijds de toegang tot ons land wegen strijd met de openbare orde en/of veiligheid niet kan worden ontzegd. De Krom: "Ik dring er bij de regering op aan om binnen de juridische mogelijkheden, individuen die volgens de AIVD een risico vormen voor ondermijning van de Nederlandse rechtsorde, de toegang tot ons land te weigeren."

De Krom riep de minister tenslotte op, dat de AIVD dit soort congressen nauwlettend in de gaten houdt: "Diegene die naar dit congres gaan moeten weten dat iedere voetstap die wordt gezet en ieder woord dat wordt gesproken, nauwlettend wordt gevolgd. Dat Nederland niet is gediend van onverdraagzame, anti-integratieve ideeën. En dat er subiet wordt ingegrepen als zij over het randje gaan".

Noot voor redactie