Ingezonden persbericht



---



Zwijndrecht 23/04/2010

Egemin en SICK organiseren logistiek seminarie

Hoe speelt u slim in op toekomstige automatiseringsoplossingen voor logistieke centra? Hoe bereidt u uw bedrijf voor op de nieuwe uitdagingen voor CEP-, EDC- en DC-operaties? Het zijn de kernvragen tijdens het logistieke seminarie dat Egemin Automation op donderdag 20 mei aanstaande organiseert in samenwerking met partner SICK, wereldspeler in factory, logistics en process automatisering. Een niet te missen aanrader voor warehouse, engineering en projectmanagers, verantwoordelijken voor logistiek en procesoptimalisatie, automation engineers en logistieke experts.

Visie op de toekomst

Vier experts in logistieke oplossingen geven op het seminarie van 20 mei hun visie op het logistieke centrum anno 2015. Eerst komt Luc Vervoort, Engineering Manager EMEA Logistics Centre bij Nike, aan het woord. Hij belicht de toekomstige evolutie van logistieke centra en onderzoekt welke competenties nodig zijn om de vele uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Bernd von Rosenberger, Strategic Industry Manager Logistics van SICK, gaat verder op de ingeslagen weg met een uiteenzetting waarin 'short lead times', 'just in time deliveries', 'legal for trade' en 'late order acceptance' sleutelbegrippen zijn. Richard Hagen, Videocoding en OCR Specialist bij Prime Vision, spitst zich toe op een geoptimaliseerde efficiëntie van CEP-, EDC- en DC-operaties met behulp van Videocoding en Optical Character Recognition. Henk Deloof, Sales Manager Egemin Automation, sluit het rijtje met een kijk naar hoe actuele markttrends zullen bijdragen aan de logistieke automatiseringsoplossingen van de toekomst.

Live demo's en bedrijfsbezoek

Het logistieke seminarie van Egemin Automation en SICK is veel meer dan enkel een opeenvolging van uiteenzettingen. Niet alleen is een demonstratie gepland waarbij de uitgebreide mogelijkheden van de OCR-technologie in de praktijk worden getoond, ook een live demo van Egemins E'tl-oplossing voor automatische vrachtwagenbelading staat op het programma. Deelnemers brengen ten slotte nog een bezoek aan drukkerij DeckersSnoeck, waar een automatische hoogmagazijnkraan in real life aan het werk is. Ook dit is een realisatie van Egemin Automation.

Praktisch

Egemin Automation en SICK nodigen u van harte uit op donderdag 20 mei 2010, om 12u30 in de gebouwen van Egemin - Baarbeek 1 - 2070 Zwijndrecht. De voertalen zijn Nederlands en Engels. Onthaal met broodjes en koffie is voorzien. Deelname is gratis. De namiddag wordt om 17u30 afgesloten met een networkdrink.