GroenLinks Midden Drenthe

Onderwijs debat Hoogeveen Grote tekst

Onderwijs debat Hoogeveen

Vrijdag 30 april 2010, 20:15u - hans groen
Onderwijs debat Hoogeveen

Op 20 mei 2010 vindt het Breed Onderwijsdebat plaats in Hoogeveen. Tijdens het Breed Onderwijsdebat gaan Tweede Kamerleden in debat met leerlingen van 9 Drentse VO-scholen over actuele onderwijsthema's. Onder leiding van een ervaren debatleider discussiëren ze aan de hand van stellingen met elkaar. Ook ouders, docenten, onderwijsbestuurders en -directeuren worden bij het debat betrokken.

Brede steun

Het Breed Onderwijsdebat is een initiatief van het Roelof van Echten College en wordt breed ondersteund: de VO-raad, de Besturenraad, het LAKS, OUDERS & COO, de PO-Raad en Stichting Beroepskwaliteit Leraren. BOP Onderzoek en Communicatie ondersteunt de communicatie rondom het debat.

Maar liefst 8 scholen participeren in het debat:

CSG Dingstede te Meppel, Esdalcollege te Emmen, Hondsrugcollege te Emmen, Dr. Nassau College te Assen, De Nieuwe Veste te Coevorden, Roelof van Echten College te Hoogeveen, RSG Stad en Esch te Meppel, CS Vincent van Gogh te Assen en RSG Wolfsbos te Hoogeveen

Aanwezige politici:

Tofik Dibi (GroenLinks), Jan-Jacob van Dijk (CDA), Jasper van Dijk (SP), Marianne Besselink (PvdA), Stientje van Veldhoven (D66) en Betty de Boer (VVD)

Programma

Het Breed Onderwijsdebat vindt plaats op donderdag 20 mei 2010 in De Tamboer in Hoogeveen. Het programma ziet er als volgt uit:


· 13.30 uur Ontvangst en zaal open


· 14.00 uur Welkomstwoord Alexander Rinnooy Kan


· 14.10 uur Uitleg debat door debatleider


· 14.15 uur Debatronde I


· 15.15 uur Pauze


· 15.45 uur Debatronde II


· 16.45 uur Verkiezing beste debaters en prijsuitreiking


· 17.00 uur Slotwoord en feestelijke afsluiting

Meer informatie

Ook u kunt hierbij aanwezig zijn en ik nodig u hiervoor dan ook van harte uit. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan onderwijsdebat@rvec.nl.

Meer informatie over het debat op www.rvec.nl