Gemeente Brummen


Nieuwe besluitvormende vergadering op 20 mei

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-05-2010)

Donderdagavond 20 mei 2010 vindt er weer een nieuwe besluitvormende raadsvergadering plaats. Op de agenda staan zes inhoudelijke agendapunten, waarvan drie als bespreekpunt. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Op de agenda staat onder andere het voorstel over de verordening winkeltijden gemeente Brummen. Deze verordening heeft tot doel geen gebruik te maken van de mogelijkheid om één supermarkt in onze gemeente het recht te geven op een vaste zondagmiddagopenstelling. Het college is van mening dat er voor alle supermarkten voldoende gelegenheid is om op bepaalde zondagen open te zijn. Een ander voorstel dat als bespreekstuk op de agenda staat is het akkoord op hoofdlijnen voor het centrumplan van Eerbeek. Ook de eerste bestuursrapportage over 2010 van het college aan de raad staat als bespreekstuk geagendeerd.

Als hamerstuk staan op de agenda: de vaststelling van het bestemmingsplan Elzenbos, de beleidregel Bed & Breakfast en de plannen voor woningbouw op de hoek Arnhemsestraat-Metelerkampweg in Leuvenheim. Hamerstuk wil overigens zeggen dat normaliter de gemeenteraad een besluit neemt zonder daarover een inhoudelijk debat te gaan voeren. Meestal omdat dit voorstel kan rekenen op de steun van alle fracties in de raad.

Stukken raadplegen
De vergaderstukken kunt u vanaf 12 mei 2010 raadplegen en downloaden via de website www.brummen.nl. Ook kunt u vanaf dan een exemplaar van de agenda met de bijbehorende stukken ophalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.