Gemeente Maasgouw


Opschoondag in Wessem

Landelijke campagne opschoonactie

Handen uit de mouw voor een schoner Maasgouw. Op 20 mei worden in Wessem diverse opruim- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd met hulp van Wessemers.

De gemeente Maasgouw wil door het organiseren van deze dag het signaal afgeven, dat inzet van vrijwilligers en buurtverenigingen onmisbaar is voor het schoonhouden van onze gemeente.

10.00 uur

Opening door wethouder Johan Lalieu op de Markt.

De Meldlijn op locatie wordt geopend voor publiek. Kinderen van basisschool St. Medardus starten met de opruimwerkzaamheden. Vrijwilligers die mee willen helpen komen bij elkaar op de Markt. 11.00 uur Verzamelen van de schoolkinderen op de Markt. Het verzamelde afval wordt gewogen en de kinderen krijgen een versnapering. 12.00 - 12.30 uur Lunch op de markt voor alle vrijwilligers en buitendienstmedewerkers.
12.30 - 16.00 uur

Vervolg werkzaamheden met als afsluiting koffie voor alle vrijwilligers, geserveerd op de Markt.
19.00 uur Onderhouden van het groen door de buurtverenigingen. Wethouder Lalieu bezoekt
de activiteiten. Er wordt koffie met vlaai geserveerd. Pierre Joosten (teamcoördinator buitendienst gemeente Maasgouw) licht de beheersplannen toe.
21.00 uur Afsluiting

Meehelpen?

Ook ú kunt zich aanmelden om op deze dag een steentje bij te dragen. U kunt hiervoor bellen met Pierre Joosten of Ingrid Wijckmans, telefoon (0475) 85 25 00. Na deze Opschoondag wil de gemeente Maasgouw initiatief van eigen inwoners blijven stimuleren. Hiervoor kunnen diverse hulpmiddelen worden aangereikt. Heeft u ideeën, neem dan gerust contact met ons op.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00