Persbericht

Veranderingen in accountancysector centraal tijdens Accountancy Tour van UNIT4

~ Zes bijeenkomsten voor administratie- en accountantskantoren verspreid door het land ~

Sliedrecht, 11 mei 2010 - De accountancysector staat aan de vooravond van grote veranderingen. Na jaren van praten, is dit jaar de grote doorbraak van XBRL/SBR en horizontaal toezicht. Daarnaast is efficiënt werken een steeds belangrijker issue om veranderingen als gevolg van wet- en regelgeving en technische ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden. UNIT4 heeft zijn softwareoplossingen gereed gemaakt om de veranderingen te ondersteunen. Tijdens de Accountancy Tour komen de ontwikkelingen ter sprake.

Tijdens zes bijeenkomsten in mei en juni verspreid over het land krijgen bezoekers informatie over de markt- en softwareontwikkelingen door middel van kennissessies. UNIT4 heeft een toepassing ontwikkeld die aanlevering in SBR naar de verschillende uitvragende partijen: banken, fiscus (VpB/IB) en KvK, volgens de juiste taxonomie mogelijk maakt. UNIT4 SBR haalt de benodigde informatie uit de diverse softwareapplicaties. Vervolgens zijn de gegevens te controleren, eventuele ontbrekende velden in te vullen en te versturen met de nieuwe module UNIT4 Digipoort.

UNIT4 SBR en de UNIT4 Digipoort zullen tijdens de Accountancy Tour worden gedemonstreerd. Ook komen praktische tips ter sprake voor accountants die met Horizontaal Toezicht met behulp van UNIT4 Auditor aan de slag willen gaan. Daarnaast is er de introductie van UNIT4 SaaS: alle applicaties van UNIT4 Accountancy zijn volledig online beschikbaar. Accountants hebben de keuze om de applicaties vanuit kantoor te laten draaien, gedeeltelijk of volledig online. Welke keuze dan ook: de totale integratie van de applicaties blijft centraal staan. Daarnaast demonstreert het softwarebedrijf de nieuwe documentmanagementoplossing UNIT4 Documentmanager.

De Accountancy Tour vindt plaats op de volgende data:

20 mei De Kuip, Rotterdam

27 mei Philips Stadion, Eindhoven


1 juni Amsterdam ArenA

3 juni TT Circuit Assen

8 juni Hotel Princeville, Breda

10 juni Gelredome, Arnhem

Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy: "De accountancybranche heeft te maken met veranderende wet- en regelgeving, veranderende vragen van cliënten, veranderende richtlijnen vanuit banken en andere partijen en veranderende marktwerkingen. Puur administratieve taken raken steeds verder geautomatiseerd waardoor er ruimte vrij komt voor verbreding van de werkzaamheden. Accountants- en administratiekantoren willen daar waar mogelijk snel op kunnen inspelen. Maar hoe? Tijdens de UNIT4 Accountancy Tour laten we zien dat onze totaaloplossing deze veranderingen prima ondersteunt."

Voor meer informatie over de Accountancy Tour en inschrijving, bezoek: http://www.unit4.nl/accountancytour.