Ministerie van Buitenlandse Zaken

Uruzgan: een investering in de toekomst

Opening school in Uruzgan: een investering in de toekomst

Nieuwsbericht | 19 mei 2010 | Afghanistan

In Uruzgan opende afgelopen week een nieuwe basisschool de deuren voor zo'n 600 leerlingen. De school bevindt zich in de provinciale hoofdstad Tarin Kowt.
Belangrijk voor de toekomst van Uruzgan, volgens civiel vertegenwoordiger Jennes de Mol, die deelnam aan de feestelijke openingsceremonie. "Iedereen weet dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom is het van groot belang de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren, zodat de jongste generatie Afghanistan verder kan helpen ontwikkelen. Investeren in onderwijs is duurzaam investeren in de toekomst van Afghanistan."

De Australische mentoring task force (MTF), die onderdeel uitmaakt van de Task Force Uruzgan onder Nederlandse leiding, heeft de school laten opknappen en herinrichten. Lokale aannemers hebben het werk uitgevoerd. De school biedt plaats aan twee groepen leerlingen per dag. Op die manier kunnen zoveel mogelijk leerlingen naar school.

Steun aan het Afghaanse onderwijs is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse inzet in Afghanistan. Een deel van de Nederlandse bijdrage is gereserveerd voor de bouw van scholen en het opleiden van leerkrachten in Uruzgan. Daarnaast steunt Nederland het Afghaanse ministerie van Onderwijs.

Meer over


* Afghanistan