Dienstenbond CNV

Nieuws

19 mei 2010

Cao-akkoord fotofinishing 2010

Op 12 mei is een akkoord gesloten tussen de werkgeversorganisatie WFB en CNV Media en FNV KIEM over een nieuwe cao voor het komende jaar.

Bijgaand ontvangen alle leden van CNV Media een overzicht van de gemaakte afspraken. De tekst is identiek aan het communiqué dat reeds verspreid is binnen het bedrijf Fuji Color.

Afspraken
De cao krijgt wederom een looptijd van een jaar, ofwel van 1 april 2010 t/m
31 maart 2011.

De branche, die in Nederland eigenlijk alleen nog bestaat uit het bedrijf Fuji Color heeft het internationaal moeilijk. De lokatie Steenbergen doet het binnen Fuji best goed, vandaar dat er ook ruimte bleek om een loonsverhoging van 1% structureel per 1 juli a.s. af te spreken. Dit was ook conform de inzet van CNV Media.

Zoals gesteld staat de branche onder druk, met name internationaal, dus het is om die reden belangrijk dat er geïnvesteerd blijft worden in opleiding van werknemers. Hierover zijn dan ook weer aanvullende afspraken gemaakt.

CNV Media heeft voorgesteld om de regeling "korting op vakbondscontributie" voort te zetten en ook deze afspraak is gemaakt. Leden van CNV Media zijn daardoor bijna gratis lid en ontvangen toch het volledige dienstenpakket, inclusief de rechtsbijstand verzekering voor het gehele gezin.

Tevens zijn nog afspraken gemaakt over subsidie voor sportschoolabonnementen, levensfasegericht personeelsbeleid en functiewaardering.

Goedkeuring
Gezien het aantal aanwezige leden tijdens de ledenraadpleging op 12 mei, dat waren er niet zoveel, leggen wij dit akkoord nu schriftelijk met een positief advies aan u voor.
Wij verzoeken u om uw reactie vóór 2 juni aan ons terug te sturen. Hiervoor kunt u gebruik maken van het bijgevoegde antwoordformulier danwel dat u een mail stuurt naar Richard Leloux.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Richard Leloux, bestuurder CNV Media. Dit kan door het sturen van een mail naar: r.leloux@remove-this.cnvdibo.nl