Gemeente Zederik


Wat is er besproken en besloten in de raad?

Op maandag 17 mei jl. was er een raadsvergadering in het gemeentehuis in Meerkerk.

Na de vaste onderwerpen, stonden de hamerstukken op de agenda, gevolgd door de bespreekstukken.
Hamerstukken

- De huidige situatie, een gezamenlijke regionale rekenkamerfunctie met directeursmodel, met de gemeenten Giessenlanden, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Liesveld en Nieuw-Lekkerland wordt gecontinueerd en er is ingestemd met het aangaan van een detacheringsovereenkomst voor 2010 en 2011.

- Het voorstel tot het verlenen van planologische medewerking aan het oprichten van twee woningen aan de Bazeldijk te Meerkerk is aangenomen.

Bespreekstukken

- De klacht van mevrouw Lakerveld-van Dorp uit Lexmond tegen de griffier is ongegrond verklaard.

- Benoeming van leden van de commissie Bezwaarschriften is een bevoegdheid van de raad. De plaatsvervangende leden zijn geworven via het netwerk van de bezwarencommissie, omdat de benoeming tijdelijk is. Op korte termijn richten de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik een gezamenlijke Bezwarencommissie op. De werving en benoeming loopt dan via de raad. De plaatsvervangende leden zijn benoemd en er is eervol ontslag verleend aan mr R. van der Wal.

- De Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Zederik met betrekking tot aanpassing van sluitingstijden van de terrassen van de horecagelegenheden zorgde voor een pittige discussie. Er was kritiek op het voorstel: te weinig informatie en er is geen `terrassenkaart' met locaties, aantallen en afmetingen. Om te kunnen handhaven, moet duidelijk zijn waar je aan toe bent. De gewijzigde APV is vastgesteld. De sluitingstijd voor de terrassen is voor alle dagen van de week op
23.00 uur gesteld (de sluitingstijd van horecagelegenheden is ongewijzigd).

Raadsinformatie
Het nalevingsonderzoek `alcohol en jongeren' krijgt wat de raad betreft zeker een vervolg. `Verzuip jij je toekomst' is een meerjarenproject in de regio (zie openingsartikel). Een concrete invulling voor Zederik is raadzaam, te denken valt aan voorlichting op scholen, aan ouders, sportkantines en horacagelegenheden.