Ingezonden persbericht



---



Persbericht Amsterdam, 20 mei 2010

75e HEMA in België: ook Belgen gek op drop

HEMA breidt flink uit in België: met de openingen van Izegem en Jette (Brussel) deze maand staat de teller inmiddels op 75 winkels. Met de komst van het winkelbedrijf in 1984 maakten Belgische klanten kennis met drop. Het merendeel van de klanten is er gek op.

Sinds 1984 is HEMA in België aanwezig. Maar de naam HEMA werd pas na de overname van de SARMA keten in 1997, waarbij 21 winkels werden verbouwd naar HEMA-vestigingen, echt een begrip voor de klant.

van stad naar dorp
In de beginjaren waren de Belgische vestigingen vooral in de grotere steden te vinden. In Nederland werden inmiddels al kleinere winkels in dorpen en wijken geopend. `Zo kon iedere klant voor bijvoorbeeld sokken of schrijfwaren naar een HEMA om de hoek,' vertelt Carine Kaisergrüber, verkoopmanager België. `En het duurde niet lang voordat HEMA België haar eerste kleine filiaal in Lanaken opende, met een vloeroppervlakte van driehonderd vierkant meter. Met succes, want in de afgelopen twee jaar hebben we zo'n twintig winkels van het kleinste formaat geopend.'

mijlpaal
`Wij vieren de mijlpaal van 75 winkels in België met de openingen van Izegem en Jette (Brussel). Dat doen we met leuke acties en mooie aanbiedingen voor de klanten,' vervolgt Carine. HEMA is in Izegem te vinden aan de Krekelmotestraat 62 en in Jette (Brussel) is de winkel gelegen aan de Chaussée de Jette, 606. Beide winkels hebben een vloeroppervlakte van ruim vijfhonderd vierkante meter en zij bieden een uitgebreid assortiment HEMA-producten.

formule
Carine zegt over de formule van HEMA: `Dankzij een sterke internationale winkelformule met een duidelijke styling en voordelige prijzen zijn onze winkels echt HEMA of `vraiment HEMA'. Deze formule, bijzondere eenvoud, werkt overal. In de stad en op het platteland, van Amsterdam tot Tokio. Iedereen omarmt die frisse, eigentijdse, gebruiksvriendelijke, opgeruimde HEMA-stijl. Natuurlijk met een lokale twist. Want Hollands ondergoed in modieus Parijs werkt niet. Maar drop in de Belgische winkels opvallend genoeg weer wel. We blijven luisteren naar onze klanten en we blijven ze verrassen met onze producten, vormgeving, winkels en leuke acties.'

Persinformatie
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft meer dan 500 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. HEMA is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een `niet tevreden, geld terug' garantie.

Noot aan de redactie:





Wenst u geen persinformatie van HEMA meer te ontvangen, laat u dit dan weten via corpcomm@hema.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HEMA B.V.
Afdeling Corporate Communicatie / Inge van Baarsen Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
T: +3120-3114421
M: +316-54601132
@: inge.van.baarsen@hema.nl








---- --