Ingezonden persbericht


Kwart Europese bedrijven overweegt cloud-technologie in 2010 Onderzoek van Juniper Networks: bedrijven in Benelux hebben verreweg meeste interesse in cloud computing

Schiphol-Rijk, 20 mei 2010 - Onderzoek in opdracht van Juniper Networks® (NYSE: JNPR) wijst uit dat 25 procent van de ondervraagde Europese bedrijven cloud computing overweegt als nieuwe technologie om in de toekomst voorzien te zijn van flexibele, efficiënte en schaalbare netwerklevering.

De interesse in cloud computing hangt samen met de overtuiging van IT-beslissers dat de technologie de potentie heeft om de huidige manier van netwerken om te gooien. Het biedt een hogere netwerkcapaciteit zonder dat er meer hardware nodig is of de beheerkosten stijgen. Deze argumenten resulteren erin dat naast de best presterende bedrijven (twintig procent van deze bedrijven overweegt cloud computing-mogelijkheden in 2010) ook organisaties die de recessie het hardst voelen, interesse tonen (25 procent van de minder presterende bedrijven bekijkt in 2010 opties voor cloud computing).

Spelers aan beide kanten van het spectrum bestuderen de inzet van innovatieve technologie aandachtig, zij het om verschillende redenen. Het onderzoek laat zien dat de goed presterende bedrijven naar cloud-oplossingen kijken vanwege de innovatiestimulerende eigenschappen, terwijl organisatie die het moeilijk hebben, een cloud-aanpak overwegen als een manier van outsourcing en daarmee ook kostenbesparing.

"Slimme bedrijven die al volop op onderzoek uit waren in de cloud, komen nu in de transitiefase en zijn bezig met proof-of-concept-projecten. Ze zijn ervan overtuigd dat cloud computing commercieel voordeel kan opleveren, omdat het zorgt voor een hogere productiviteit, grotere flexibiliteit en lagere kosten", zegt Gert-Jan Schenk, senior vicepresident EMEA van Juniper Networks. "Minder succesvolle bedrijven worden eveneens aangetrokken door de cloud, puur uit kostenbesparende overwegingen om zo de recessie door te komen. Om welke reden bedrijven dit ook doen, de geschiedenis laat zien dat bedrijven die meer openstaan voor verandering, het meest weten te profiteren van de voordelen van een innovatie als cloud computing en zo hun kansen en langetermijnsucces vergroten."

De houdingen ten opzichte van het werken met cloud computing verschillen sterk per regio. Benelux-bedrijven hebben de meest proactieve houding als het gaat om het oriënteren op cloud computing als nieuwe technologie: 26 procent ten opzichte van achttien procent in het Verenigd Koninkrijk, vijftien procent in Duitsland en acht procent in Frankrijk.

Juniper Networks vroeg Loudhouse, een onafhankelijk onderzoeksbureau, om begin 2010 onderzoek te doen naar bedrijfsnetwerken in Europa. Loudhouse ondervroeg vijfhonderd IT-beslissers in middelgrote tot grote bedrijven (duizend medewerkers of meer) in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland, Duitsland en de Benelux. Zij werden geïnterviewd over hun bestaande situatie en hun toekomstplannen, en over de rol van innovatieve netwerkoplossingen in die plannen.

###
Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft meer dan dertigduizend klanten en partners wereldwijd. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.