Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Den Haag 20 mei 2010

PvdA kiest voor eerlijke maatregelen en behoud van koopkracht

Uit berekeningen van het CPB blijkt dat de PvdA de financiële problemen eerlijk en verstandig oplost. In tegenstelling tot CDA en VVD houdt de PvdA de koopkracht wél op peil.

De PvdA is tevreden met het stempel van het CPB. De PvdA lost het volledige probleem van 30 miljard op door 10 miljard te bezuinigen en door 20 miljard aan houdbaarheidsmaatregelen te nemen in deze kabinetsperiode. ,,Maar waar we écht trots op zijn is dat wij niet alleen het hele probleem oplossen, maar dat wij laten zien dat dat eerlijk kan" aldus Job Cohen. ,,Wij vragen een bijdrage van banken en de hoogste inkomens en verlagen de belastingen zodat de koopkracht voor mensen met een normaal inkomen op peil blijft.´´

De PvdA heeft gekozen voor eerlijke maatregelen waardoor mensen die part noch deel hadden aan het ontstaan van de crisis worden ontzien. De sterkste schouders de zwaarste lasten is opnieuw het adagium. De vraag bij de andere partijen is wie de rekening betaalt. Bij het CDA en de VVD leveren mensen nu honderden euro's koopkracht in terwijl banken en hoge inkomens worden ontzien.

De PvdA maakt eerlijke keuzes. En we investeren in de toekomst. Wij zijn er trots op dat we volgens het CPB de beste partij zijn voor het onderwijs en voor het milieu. Ook komen er in onze plannen nog eens 3000 agenten en straatcoaches en 3000 wijkverpleegkundigen bij. En we scoren beter dan CDA en VVD als het gaat om het terugdringen van de files. Ook verlaagt de PvdA de belastingen in de eerste drie schijven. Zo gaat de derde schijf van 42 procent naar 39,8 procent. Verder blijkt uit de CPB-doorrekeningen dat de de stijging van de werkgelegenheid bij de plannen van CDA en VVD pas in 2040 effect heeft, terwijl er juist de aankomende jaren banen verloren gaan doordat er te snel te veel wordt bezuinigd.

Job Cohen: "Met deze resultaten laten wij zien dat je het financiële probleem kunt oplossen op een eerlijke manier. Dat is waar wij voor staan: we hervormen zo dat iedereen kan blijven meedoen, we niemand aan zijn lot overlaten en we tegelijk zorgen dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen."




Partij van de Arbeid