Ingezonden persbericht


PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V.
Datum: 20 mei 2010

Reesink breidt uit in de groene sector


· Contant dividend 2009 vastgesteld op 4,=

· Moeizame start 2010

· Onderzoek naar het aanstellen van een liquiditeitsverschaffer
· Overname Jean Heybroek B.V.

Tijdens de woensdag 19 mei jl. gehouden algemene vergadering van aandeelhouders is het dividend over 2009 vastgesteld op 4,= per gewoon aandeel van 4,= nominaal. Dit contante dividend wordt op 2 juni a.s. betaalbaar gesteld. Op 21 mei a.s. worden de certificaten van aandelen Koninklijke Reesink N.V. op Alternext te Amsterdam ex-dividend verhandeld.

Ter vergadering is aangegeven dat het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal 27% lager is dan over dezelfde periode vorig jaar. De strenge winter speelde Reesink parten in de staalhandel en de agrarische activiteiten. Zoals reeds in het jaarverslag 2009 vermeld zijn de verwachtingen voor 2010 niet hoog gespannen. De bouwindustrie blijft ver achter en dit heeft met name negatieve gevolgen voor de staalhandel en de Doe Het Zelf-activiteiten. Ook in de agrarische sector heeft het echte herstel zich nog niet in gezet.

Om Koninklijke Reesink N.V. als beursfonds aantrekkelijker te maken wordt de wenselijkheid onderzocht om een liquiditeitsverschaffer (liquidity provider) aan te stellen. In dat geval zal er periodiek een aandelenresearch over de onderneming gepubliceerd worden en is de verwachting dat dit positief bijdraagt aan een grotere bekendheid onder beleggers en daarmee de courantheid van aandelen Koninklijke Reesink N.V.

Zoals reeds in het persbericht van gisteren aangekondigd, heeft Koninklijke Reesink N.V. een principeovereenstemming bereikt met de aandeelhouder van Jean Heybroek B.V., gevestigd in Houten, over een 100% overname van de aandelen. De omzet van Jean Heybroek zal in 2010 naar verwachting uitkomen op circa 18 miljoen. Het bedrijf distribueert in Nederland en België diverse merken in de groentechniek, grondtechniek en reinigingstechniek (zie www.jeanheybroek.com). Jean Heybroek is in 1900 opgericht en heeft in haar markten een uitstekende marktpositie opgebouwd. De huidige directeur/eigenaar, de heer Hylkema, heeft zich bereid verklaard nog minimaal vijf jaren het bedrijf te leiden. Naar verwachting kan de overname in de zomer 2010 worden afgerond. Jean Heybroek zal vanaf de overname direct bijdragen aan de winst per gewoon aandeel.

Zutphen, 20 mei 2010 Directie Koninklijke Reesink N.V.