Fons Leroy promoot beschutte werkplaatsen bij Vlaamse jongeren

20/05/2010 10:00

VLAB

Vandaag geeft Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, een toelichting over tewerkstellingsmogelijkheden in de omkadering van de beschutte werkplaatsen aan 170 leerlingen uit het ASO en TSO en 50 studenten bedrijfsmanagement. Dit initiatief kadert in de campagne 'Ontdek de onbeperkte mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen', van de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen.

Ambitieus en sociaal geëngageerd?

Om scholieren en studenten meer inzicht te geven in de (tewerkstellings)mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen, geeft Fons Leroy hen een uiteenzetting over de carrièremogelijkheden binnen deze sector.

Fons Leroy: " Beschutte werkplaatsen zijn op zoek naar geëngageerde medewerkers met allerlei profielen. Ze hebben zowel directeurs, boekhouders, commercieel medewerkers als maatschappelijk assistenten, monitoren en ergotherapeuten nodig. Essentieel voor potentiële medewerkers is dat ze een positieve ingesteldheid hebben ten opzichte van de talenten van personen met een arbeidshandicap."

Beschutte werkplaatsen

De beschutte werkplaatsen in Vlaanderen stellen samen meer dan 19.000 werknemers te werk, waarvan 16.000 met een arbeidshandicap. Een beschutte werkplaats biedt deze mensen een job op maat met het oog op hun talenten. Dit is slechts mogelijk door de inzet van professioneel omkaderingspersoneel, dat vaktechnische competenties combineert met sociaal engagement.

Beschutte werkplaatsen zijn performante ondernemingen die actief zijn in zeer uiteenlopende bedrijfstakken en dezelfde carrièremogelijkheden bieden als reguliere bedrijven. Op de economische markt zijn flexibiliteit, hoge kwaliteit, een uitstekende service en een eerlijke prijs hun troeven.

Meer info?

Christel Vanroelen, directeur VLAB vzw, 0474/86.08.18, christel.vanroelen@vlab.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel