Ingezonden persbericht


LaCie Network Space MAX: eenvoudige en veilige netwerkopslag voor thuis


· RAID 1-modus voor extra gegevensbeveiliging
· Razendsnel bestanden centraliseren, delen en back-uppen
· Bestandstoegang en downloaden ook als de computer uit staat
· Te gebruiken als externe USB-harde schijf

PARIJS, FRANKRIJK, 20 mei 2010 - LaCie introduceert de LaCie Network Space MAX, ontworpen door Neil Poulton. Dit is een gigabit-netwerkopslagapparaat en een mediaserver met twee harde schijven in één. Gebruikers kunnen hiermee hun belangrijkste bestanden overal in huis eenvoudig opslaan en delen met volledige gegevensbeveiliging.

De LaCie Network Space MAX bevat twee harde schijven met een grote capaciteit, die te configureren zijn voor een maximale beveiliging (RAID 1) of een maximale capaciteit (RAID 0). De RAID 1-modus garandeert optimale beveiliging met automatische schijf-mirroring. In deze stand kopieert het apparaat alle bestanden naar beide schijven. Als een van de schijven uitvalt, gaan er dus geen gegevens verloren.

De LaCie Network Space MAX is ontworpen voor ultiem gebruiksgemak. Dankzij de LaCie Network Assistant-software is de harde schijf in slechts enkele minuten geïnstalleerd. De software biedt snelle detectie van en toegang tot de LaCie Network Space MAX. Met het gebruiksvriendelijke dashboard van LaCie zijn bestanden, back-ups, persoonlijke accounts en download-torrents eenvoudig te beheren.

Met de dienst voor toegang op afstand zijn bestanden op de LaCie Network Space MAX ook toegankelijk buitenshuis, als de gebruiker geen toegang heeft tot zijn eigen computer.

"Ook voor mensen die weinig ervaring hebben met netwerkoplossingen, bieden de harde schijven van LaCie Network een eenvoudige manier om media te delen tussen meerdere computers in een huishouden", zegt Patrick Salin, Digital Home Business Unit Manager bij LaCie. "Dankzij de RAID 1-functionaliteit van de LaCie Network Space MAX zijn waardevolle gegevens altijd veilig en toegankelijk."

De Network Space MAX is voorzien van een mediaserver waarmee bestanden eenvoudig te streamen zijn naar aangesloten computers of apparaten die voorzien zijn van UPnPTM/DLNA® (bijvoorbeeld een PlayStation®3 of Xbox®). De muziek die is opgeslagen op de Network Space MAX, is ook te streamen naar computers waarop iTunes® is geïnstalleerd.

Beschikbaarheid
De LaCie Network Space MAX met een capaciteit vanaf 2 TB* is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner en LaCie Resellers+ voor een adviesprijs vanaf 279 euro (inclusief btw). Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton werd geboren in het Schotse Thurso. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 werkt en woont Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #