Ingezonden persbericht


Vocollect luidt een nieuw logistiek tijdperk in:
'het spraakgestuurde magazijn"

Nieuwe generatie oplossingen waarmee klanten zakelijke uitdagingen in hun distributieoperaties kunnen oplossen

PITTSBURGH EN LISSABON (20 mei 2010) - Vocollect, Inc., wereldleider in spraakgestuurde oplossingen voor mobiele werkers, kondigt de opkomst aan van het tijdperk van het nieuwe 'spraakgestuurde magazijn' - de nieuwste generatie toepassingen voor materiaalbehandelingsbeheer in distributiecentra (DC)/magazijnen - samen met oplossingen van Vocollect die zullen helpen om het operationele succes in dit nieuwe tijdperk te versnellen. Het nieuwe Vocollect spraakgestuurde magazijn helpt de klanten om diverse zakelijke uitdagingen efficiënter aan te pakken, waaronder groei, kostenvermindering, productiviteit, verwerking, nauwkeurigheid, traceerbaarheid en wijzigingen in de productmix.

De jongste vijf jaar zijn de distributieprocessen geëvolueerd van een aanpak waarbij papier centraal stond naar een naar een 'RF-gestuurde' aanpak, en nu evolueren ze naar een 'spraakgestuurde' aanpak. Marktonderzoek, uitgevoerd door Vocollect en bevestigd in verschillende onafhankelijke studies, heeft aangetoond dat spraaktechnologie een veelgebruikte oplossing is om de businessresultaten te verbeteren in logistieke operaties in tal van industrieën en geografische regio's. Met een penetratie van ruim 10 procent van de DC's en magazijnen in Europa en Noord-Amerika, en een opkomende groei in Azië-Pacific en Latijns-Amerika, wordt spraaktechnologie nu dagelijks gebruikt door honderdduizenden werknemers. Bovendien wordt spraak in toenemende mate gebruikt in diverse werkstromen en processen, naast de picking.

'Bedrijven hebben spraakgestuurde oplossingen lang beschouwd als een heel efficiënt middel voor de selectie van productorders', aldus Steve Banker, Director of Supply Chain Management bij de ARC Advisory Group. "Nu worden ze zich echter bewust van het sterke potentieel dat spraaktechnologie te bieden heeft voor andere distributieactiviteiten, zoals het wegzetten, de bevoorrading, en het cyclustellen. Heel wat bedrijven gaan nu hun interne processen opnieuw onderzoeken, zodat ze spraak kunnen toepassen op meerdere distributieactiviteiten', zegt Banker.

99,995 procent, de traceerbaarheid van gecontroleerde items en de alertheid bij de orderafhandeling.

Een nieuwe oplossingsarchitectuur voor distributiecentra en magazijnen Om de voordelen van spraak in een DC/magazijn optimaal te benutten, wordt het magazijn best gereorganiseerd, vertrekkend uit een invalshoek die de maturiteit en kracht van spraaktechnologie erkent. Het ideale startpunt is door te werken met partners en leveranciers met de ervaring, het vermogen en de oplossingen die het gebruik van spraaktechnologie benaderen met een strategisch businessperspectief. Het nieuwe tijdperk van spraakgestuurd magazijnbeheer wordt het beste gediend door partners en leveranciers met volledige spraakoplossingen die doelgericht opgebouwd zijn en geïntegreerd werden om de enorme en gevarieerde potentiële behoeftedomeinen in het hele DC/magazijn te dienen, waarbij ze zorgen voor een naadloze integratie in magazijnbeheerssystemen en de bijkomende tools die vereist worden door mobiele werkers (bv. scannen van barcodes, afdrukken, displays, RFID).

Nieuwe oplossing van Vocollect zorgt voor unieke klantenscenario's Vocollect, wordt samen met zijn wereldwijde partners erkend als de belangrijkste leverancier van geïntegreerde spraakoplossingen en is klaar om dit nieuwe tijdperk te leiden. Om de nieuwste generatie spraakgestuurde magazijnen te implementeren in 2010, introduceert Vocollect vier nieuwe geïntegreerde oplossingenreeksen om tegemoet te komen aan de evoluerende behoeften van klanten:


* Premium Wearable Voice Solution - Een uitbreidbare spraakgestuurde oplossing van de nieuwste generatie (die bijkomende scanners en displays voor occasioneel gebruik ondersteunt). De oplossing levert sterke resultaten, flexibiliteit en investeringsbescherming; voor klanten op zoek naar een double-digit productiviteitstijging en nauwkeurigheidstoename in verschillende werkstromen;


* Industrial Wearable Voice Solution - Een uitbreidbare spraakgestuurde oplossing (die indien nodig bijkomende scanners ondersteunt). De oplossing levert sterke resultaten, en een hoog niveau van flexibiliteit en investeringsbescherming; voor klanten die de voordelen van spraak in verschillende werkstromen willen benutten;


* Light Industrial Wearable Voice Solution - Een nieuwe, lichte industriële oplossing, enkel spraakgestuurd, voor klanten die de voordelen van spraak in een value-based oplossing willen;


* Vehicle Mount Voice Solution - Een nieuwe uitbreidbare spraakgestuurde, oplossing (die indien nodig bijkomende scanners ondersteunt). De oplossing levert sterke resultaten, en een hoog niveau van flexibiliteit en investeringsbescherming; voor klanten die de voordelen van spraak in werkstromen met voertuigen willen benutten.

'De spraakindustrie is nog maar begonnen met het potentieel voor businessverbeteringen aan te boren die spraakgestuurde oplossingen bieden aan de supply chain industrie en daarbuiten', verklaart Joe Pajer, chief operating officer bij Vocollect, Inc. en voorzitter van de afdeling Supply Chain Solutions. 'Vocollect vond de toepassing van spraaktechnologie voor industrieel gebruik uit en heeft een sterke penetratie in de picking operaties in de grootste DC's en magazijnen in Noord-Amerika en Europa. We werken er nu hard aan om deze markt naar het volgende niveau te leiden - het uitbreiden van de voordelen van spraaktechnologie voor alle werkstromen naar de resterende 90 procent van de markt, in middelgrote tot grote DC's en magazijnen wereldwijd. Dankzij productleiderschap en een netwerk met de meest ervaren en uitgebreide partnerships in de supply chain ter wereld, zal Vocollect deze spraakrevolutie in de DC/warenhuismarkt blijven leiden', aldus Pajer.

Over Vocollect
Vocollect, Inc. is de belangrijkste leverancier van stemoplossingen voor mobiele werknemers wereldwijd en helpt klanten om een hoger niveau van businessprestaties te halen door middel van stemsturing. Vocollect stelt elke dag ruim 250.000 werknemers wereldwijd in staat om voor meer dan 2 miljard USD goederen te verdelen vanuit distributiecentra en warenhuizen naar klantenlocaties. Een wereldwijd team van meer dan 2.000 doorverkopers en kanaalpartnerexperts ondersteunt de Vocollect Voice-aanbiedingen in 55 landen en in 26 talen. Vocollect VoiceWorld Suite bevat alle grote WMS- en ERP-systemen, met inbegrip van oplossingen van SAP AG, en ondersteunt de belangrijkste mobiele gegevensverwerkende toestellen in de industrie. Voor meer informatie gaat u naar www.vocollect.com.

Vocollect(TM), Vocollect Voice(TM), Talkman(TM), VoiceDirect(TM) en VoiceLink(TM) en Vocollect VoiceWorld Suite(TM) zijn handelsmerken van Vocollect, Inc. Alle rechten voorbehouden.