Socialistische Partij

Description:

ROOD lanceert online game: OV voor alle MBO'ers!

19-05-2010 * MBO'ers wachten al jaren op een OV-jaarkaart, maar met de Kamerverkiezingen op 9 juni kan de kaart een stapje dichterbij komen. ROOD wil MBO'ers met een online game duidelijk maken bij wie ze voor hun OV-kaart moeten zijn. In een ouderwetse trein moeten ze Cohen, Wilders en Balkenende overvallen om het geld los te krijgen. ROOD heeft zelfs de stemmen van de politici laten imiteren.

Ondanks de humoristische stijl van de game, zegt ROOD-voorzitter Leon Botter dat het voor MBO'ers menens is op 9 juni:"Nog steeds worden MBO'ers gediscrimineerd, omdat ze in tegenstelling tot de rest van de studenten geen OV-kaart krijgen aan het begin van hun studie. Asociaal, want het ontneemt veel jongeren zonder rijke ouders een vrije studiekeuze. Als dan ook nog de studiefinanciering verdwijnt wordt het MBO helemaal ontoegankelijk." Hij doelt op de plannen van PvdA, D66, VVD en Groenlinks om de basisbeurs af te schaffen.

Nu is de tijd voor MBO'ers om van zich te laten horen, ook al kunnen ze niet allemaal stemmen. Dus speel de game, teken de petitie en stuur het aan al je vrienden!