Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 20 mei 2010

Inschrijving 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar
sluit zondag 30 mei

Nog ruim een week, dan sluit de inschrijving voor de 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar. Met alweer een groei van, op dit moment duizend deelnemers, verwacht organisator Le Champion ruim 7.000 wandelaars tegemoet te zien. Het geeft aan hoe populair de wandelsport én dit evenement zijn. De 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar wordt gehouden van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 juni. Er schreven zich al zo'n 6.700 enthousiaste wandelaars in. De inschrijving is nog open tot en met zondag 30 mei. Er is geen deelnemerslimiet, maar ook geen na-inschrijving.

De Plus Wandel4Daagse Alkmaar veroverde in korte tijd een vaste plek op de nationale wandelkalender, wat een groei van 30% met zich meebracht ten opzichte van vorig jaar. Wandelen, feest en entertainment worden meer dan ooit met elkaar gecombineerd. Elke avond is het Waagplein het bruisende hart waar wandelaars, nadat ze zijn gefinisht op hun route, nog even naartoe kunnen voor een feestelijke afsluiting van de dag. Op zaterdag 19 juni is het Waagplein het absolute hoogtepunt van vier dagen wandelen. Dan komt de finish van alle routes bijeen op dit centrale punt, waar het feest losbarst met een spectaculaire en muzikale intocht.

Voor de organisatie staat het belang van de deelnemers hoog in het vaandel. Zo bleek de afgelopen jaren dat individuele wandelaars die zich hadden ingeschreven, hoopten een wandelmaatje te ontmoeten tijdens de tochten. Om niets aan het toeval over te laten, creëert Le Champion in samenwerking met partner Stichting Promotie Alkmaar dit jaar een speciale ontmoetingsplek op de WandelExpo waar wandelaars de eerste drie dagen van het evenement een maatje kunnen vinden om samen de Plus Wandel4Daagse te lopen.

De mooi gevarieerde routes en afstanden trekken deelnemers aan uit alle leeftijdscategorieën, maar het merendeel bestaat uit wandelaars binnen de leeftijdsgroep 40 tot 60 jaar. Het gevarieerde landschap van strand, bossen, kleine straatjes uit de oude stad en mooie vergezichten wisselen elkaar af tijdens de routes over 7,5, 15, 25, 35 en 45 kilometer waaruit gekozen kan worden. Nordic walkers hebben de mogelijk te wandelen over de afstanden 7,5, 15 of 25 kilometer. Dag 1 bestaat uit de Duinen- en Strandroute. Tijdens dag 2 wordt de Schermerroute gewandeld, een typisch Noord-Hollands landschap. Dag 3 is de Heilooër- en Beemsterroute, een landelijke route waarbij, zoals elke dag, ook historische plekken worden aangedaan. Dag 4 staat in het teken van de finish. Maar voor het zover is, wordt eerst nog de Geestmerambachtroute gewandeld De deelname van wandelaars uit het gehele land en van buiten de landsgrenzen groeit verder. Noord-Holland staat met stip op één, gevolgd door wandelaars uit Zuid-Holland en Noord-Brabant. De provincie Gelderland neemt een vierde laats in. Uit het buitenland zijn België en Duitsland goed vertegenwoordigd. Het is natuurlijk een geweldige manier om Alkmaar en omgeving te verkennen middels een evenement als dit.

Inschrijven kan via www.pluswandel4daagsealkmaar.

Fotobijschrift: Dag 1 van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar: de Duinen- en strandroute.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht