Delhaize stelt duurzame noorse visproducten voor

20/05/2010 10:59

DELHAIZE LE LION

Brussel - Delhaize stelt een uitgebreid en gevarieerd assortiment Noorse visproducten voor en presenteert in wereldprimeur 'het gerookte maatje', dat vanaf nu in de winkels ligt. De keuze voor verse Noorse vis sluit perfect aan bij de strategie van Delhaize België waarin wordt gestreefd naar een assortiment van uitsluitend duurzaam gevangen vissoorten.

Delhaize wil klanten elke dag verse vis van de beste kwaliteit aanbieden, niet alleen tegen de best mogelijke prijzen, maar ook op een verantwoorde manier. Daarom kiest ze voor duurzame visvangst. Op die manier draagt Delhaize bij tot een leefbaardere planeet, want duurzame visvangst beschermt de biodiversiteit en zorgt ervoor dat we minder bedreigde vissoorten consumeren. In dat kader presenteert Delhaize vanaf vandaag een vernieuwd aanbod van Noorse visproducten, waaronder "het gerookte maatje" in exclusieve première.

Gamma Noorse visproducten bij Delhaize

Noorwegen is de aangewezen leverancier voor duurzame vis, aangezien dit land de voorkeur geeft aan traditionele middelen in plaats van een intensieve visvangst die op termijn de aanwezige vispopulatie zou uitputten. Noorse visproducten zijn bovendien heel gezond. Omdat ze afkomstig zijn uit bijzonder koud water, bevatten ze meer omega-3, essentiële vetzuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Daarnaast is het assortiment Noorse visproducten van Delhaize ook culinair bijzonder innovatief. Versheid is enorm belangrijk bij Delhaize : zo wordt alle vis rechtstreeks en vers aangevoerd vanuit de visgronden, zonder dat de vis wordt ingevroren.

Drie weekends lang vanaf vrijdag 28 mei zullen we degustaties houden van Noorse producten in alle supermarkten van Delhaize om ons assortiment voor te stellen. Dit zijn onze nieuwigheden:

* Verse en gerookte maatjes: Naast de traditonele verse maatjes, stelt Delhaize in wereldprimeur ambachtelijk gerookte maatjes voor. Op een eenvoudige manier hebt u onmiddellijk een lekkernij op uw bord. Deze delicatesse zit ook boordevol omega-3 en mineralen!

* Verse haring en marinades: Deze gezonde, vette 'koningsvis', is al eeuwenlang één van de belangrijkste vissoorten voor de visvangst. Zijn smaak varieert naargelang de periode waarin hij gevist wordt. Delhaize heeft nu 5 soorten verrassende haringmarinades aan haar gamma toegevoegd en dit is het resultaat: Noorse haringstukjes van hoogstaande kwaliteit, graatloos en zonder vel, bereid in eigen huis gemaakte sauzen zoals exotische kerrie, zachte piccalilly, tzatziki, groentesalade en tartaar.

* Koolvishaasje: De Noordzee koolvis wordt gevangen langs de westkust van Noorwegen. Onze koolvis wordt gesneden uit filets afkomstig van koolvis van ongeveer 1 à 2 kg en kan op verschillende manieren bereid worden, variërend van pocheren, stomen, tot paneren en bakken.

* Zalmburger: De gehakte steak van Noorse zalm is een echt culinair nieuwtje. Even gemakkelijk en gevarieerd te bereiden als een hamburger, maar hij bevat slechts 10% vet. Deze burger bestaat voor 97% uit zuivere zalmfilet, dus zelfs die 10% vet zit vol omega-3. Lekker, licht en rijk aan eiwitten!

* Gerookte zalm en zalmreepjes: Deze gerookte zalm is afkomstig van verse, niet-diepgevroren zalm, gekweekt in de koude zuivere wateren langs de Noorse Fjorden. Direct na de vangst, selecteren wij de beste filets die nadien licht drooggegezouten worden en gedurende zo'n 14 uur traditioneel zacht gerookt worden. Naast de filets vind je ook zalmreepjes, ideaal om te mengen in een pasta of een salade.

* Gerookte zalmforel: Deze gerookte regenboogforel, ook wel 'Staalkop' genoemd, is eveneens afkomstig uit de koude, zuivere wateren langs de Noorse Fjorden. Hij wordt gedurende zo'n 8 uur traditioneel zacht gerookt, is iets roder van kleur en heeft een fijnere smaak dan zijn soortgenoot de zalm.

Bovendien zal er elke week een duurzaam Noors product uit dit assortiment aan een zeer aantrekkelijke promotieprijs worden aangeboden.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel