Ingezonden persbericht


Landgoed de Stekkenkamp voor 't eerst toegankelijk voor publiek

Levenslust in De Tuin der Lusten

De Tuin der Lusten gaat met Pinksteren het heilig vuur van het leven laten branden aan de oevers van de Overijsselse Vecht. Van 20 t.m. 23 mei vindt dit theater-, dans- en kunstfestival plaats op landgoed De Stekkenkamp in Ommen. Het festival, dat in mei voor de achtste keer plaatsvindt, mag voor één keer de poorten openen van dit bijzondere landgoed. Bij hoge uitzondering mag het publiek genieten van de schoonheid van deze terreinen gecombineerd met een bijzonder festivalprogramma. Het is de organisatie weer gelukt om een keur aan artiesten uit binnen- en buitenland te vinden die passen bij deze bijzondere plek aan de rivier.

Het programma van deze Tuin der Lusten zal het levendige en beweeglijke van de rivier en het rivierdal weerspiegelen. De rivier is een bron van leven en tegelijk een bedreiging voor het leven. Stromen en overstromen. Leven en dood. Deze wonderlijke wendingen van het leven vormen de inspiratie voor het programma.

Theater Anu uit Berlijn bouwt met duizenden kaarsjes een doolhof waar het publiek doorheen mag wandelen. Bij de ingangspoort van dit labyrint verleidt een nar het publiek om deze wereld binnen te wandelen. De bezoeker wordt een reiziger en ontdekt onderweg doolhofbewoners die in sprekende beelden en poëtisch theater verhalen over hun dromen, hun zoeken naar de weg en kleine eilandjes van geluk. Theater waar je als publiek met je neus bovenop staat. De Tuin der Lusten zal er voor zorgen dat er na de voorstelling ruim de gelegenheid is om nog een drankje te drinken en na te genieten.

Het pad naar deze hoofdvoorstelling zit vol verassingen. Zo grillig als het meanderen van de rivier, zo onvoorspelbaar als het leven, zo onverwacht is de weg door de Tuin der Lusten. Onderweg is een installatie te zien van stichting DaaD, een korte acrobatische dans van OriginallyFake en een beeld van de Fransman Pierre Mansire. Er zal een korte performance te zien zijn van Alessandra Coppola en David Zagari uit Italië en er mag gesnoept worden van de uit de rivier gehaalde eetbare kunst van Elles Kiers.

De Tuin der Lusten opent haar poorten van 20 t.m. 23 mei dagelijks om 20:30 uur. Er is geen vaste starttijd, het publiek kan tot 21:30 naar binnen. Het hele programma vind buiten plaats in een natuurgebied en duurt tot 23:30.

Meer informatie over het festival en over de kaartverkoop is te vinden op de website www.detuinderlusten.nl

In augustus zal ook nog een Tuin der Lusten plaatsvinden op landgoed Singraven in Denekamp.

-----------------------------------



Ingezonden persbericht