Ledzworld wint LFI Innovation Award


Kritische jury van verlichtingsprofessionals selecteert Ledzworld's professionele dimbare LED-lamp als meest innovatieve product in zijn categorie

PENANG, MALEISIE, 20100520 -- Ledzworld Technology, leverancier van premium LED retrofitlampen, maakt bekend dat het bedrijf de prestigieuze LIGHTFAIR International`s (LFI) 2010 Innovation Award heeft gewonnen. De LIGHTFAIR International is 's werelds grootste jaarlijkse beurs voor de verlichtingsbranche die dit jaar in Las Vegas plaatsvond. De LIGHTFAIR International Innovation Awards worden toegekend aan de meest innovatieve producten op het gebied van verlichting die in de afgelopen 12 maanden geïntroduceerd zijn. Elk product werd beoordeeld door een onafhankelijke jury van gerenommeerde professionals uit de branche.

De Ledzworld professionele LED gloeilamp met kleurveranderende dimfunctie (CTA) en ingebouwde beveiliging tegen oververhitting, werd beoordeeld als meest innovatieve product in de categorie `conventionele lampen'. De lamp werd geselecteerd vanwege zijn unieke dimmogelijkheden en ingebouwde temperatuurcontrolesysteem (TCS) dat de lamp beschermt tegen oververhitting. De lamp is niet alleen volledig traploos dimbaar op alle bestaande typen dimmers, maar verandert net als traditionele dimbare lampen ook van kleur tijdens het dimmen, waardoor een warmere sfeerverlichting gecreëerd wordt. Deze Colour Temperature Adjusted (CTA)-dimfunctie is gebaseerd op baanbrekende LED-technologie en een nieuw fenomeen in de branche.

Nieuwkomer Ledzworld nam dit jaar voor het eerst deel aan de internationale verlichtingsbeurs, maar liet meteen veel deelnemers achter zich in zijn categorie, waaronder ook grote namen uit de branche zoals Philips, Osram, General Electric, Toshiba en Megamann.

"We zijn zeer trots en vereerd dat onze CTA-gloeilamp als ´meest innovatieve product´ in zijn categorie is beoordeeld door deze gerenommeerde experts. Sinds onze oprichting in 2008 streven wij ernaar om onze klanten het beste alternatief op de markt te bieden voor traditionele decoratieve verlichting. Deze award bevestigt voor ons dat we erin geslaagd zijn in ons streven om de voordelen van de nieuwste LED-technologie te combineren met de kleurtonen, warmte en gezelligheid van traditionele dimbare verlichting", aldus het management team van Ledzworld.

Over Ledzworld Technology

Ledzworld Technology legt zich toe op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van hoogwaardige LED-verlichtingsoplossingen en componenten voor professionele toepassingen. Het hoofdkantoor van Ledzworld is gevestigd in Penang, Maleisië, het kenniscentrum voor de LED-industrie in Azië.

Ledzworld heeft een Nederlands/Amerikaans managementteam en een ervaren R&D team dat bestaat uit professionals die beschikken over jarenlange ervaring in de ontwikkeling van LED, evenals specifieke kennis op het gebied van lichtbron-ontwikkeling. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2008 heeft Ledzworld zich gericht op technologische vernieuwing op LED-gebied met als doel een alternatief te bieden voor de huidige LED-lampen op de markt. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe generatie LED-lampen die zich onderscheiden door een aantal unieke producteigenschappen, waaronder de door Ledzworld gepatenteerde ´CTA-dimfunctie´ (Colour Temperature Adjusted dimming).

Deze zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur van de lamp tijdens het dimmen aangepast wordt aan de dimstand. Tevens zijn de lampen volledig dimbaar op alle soorten dimmers, veroorzaken ze nagenoeg geen blindstroom en zijn ze voorzien van een ingebouwde temperatuurcontrolefunctie waardoor ze nóg langer meegaan.
Voor meer informatie over Ledzworld kunt u terecht op
www.ledzworld.com





Ingezonden persbericht