OBS Krullevaar Nieuwegein viert start van Annie M.G. Schmidt week


NIEUWEGEIN, 20100520 -- Met een feestelijke bijeenkomst in het Torteltheater heeft OBS De Krullevaar in Nieuwegein de start van de Annie M.G. Schmidt-week gevierd. Op een school vernoemd naar een personage uit één van haar boeken, mag en kan zo'n week natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Behalve de optredens van vandaag door docenten en leerlingen, zal De Krullevaar de komende tijd meer Annie M.G. Schmidt gerelateerde activiteiten ondernemen. Foto's van deze feestelijke start van de activiteiten rondom Annie M.G. Schmidt staan op www.krullevaar.nl.

De kinderen werden woensdagochtend 19 mei bij binnenkomst al begroet door een levensechte Krullevaar. Vervolgens gingen alle leerlingen naar het Torteltheater binnen de school om te genieten van diverse optredens door leerlingen en leerkrachten. Later deze week worden alle kinderen verkleed als Aagje, Stampertje, Pluk, Floddertje of een ander Annie M.G. Schmidt personage op school verwacht.

Dit jaar is alweer de 8e editie van de Annie M.G. Schmidt-week, gehouden rondom de geboortedag van de kinderboekenschrijfster. De feestweek van 2010 heeft als thema Pluk van de Petteflet.

Gedurende deze week staan de boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp in de boekhandel, in bibliotheken, op basisscholen en kinderdagverblijven in de schijnwerpers. In het bijzonder de vernieuwde editie van Pluk van de Petteflet met maar liefst 30 nieuwe illustraties van Fiep Westendorp, die nog nooit eerder in boekvorm zijn verschenen.

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast wordt vanaf groep 1 minstens 2x per week aandacht aan de Engelse taal besteed. OBS De Krullevaar is mede initiatiefnemer van het vvto (vroeg vreemde talen onderwijs) netwerk Buzzy Bee.
De Buzzy Bee brengt scholen voor primair onderwijs in de regio Midden Nederland, die zich actief bezighouden met Vroeg vreemde talenonderwijs (Vvto) en specifiek gericht zijn op Vroeg Engels, samen.
OBS De Krullevaar maakt verder deel uit van de Stichting Robijn, Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein Nieuwegein.
Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is professionele buitenschoolse
(voor-, tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.





Ingezonden persbericht