Gemeente Brummen


RAADSVERGADERING

Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 20 mei 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

AGENDA/ONDERWERP BESLUIT 0. Opening en mededelingen

1. Vaststelling agenda De hamerstukken "Vaststelling bestemmingsplan "Elzenbos" en "Beleidsregel bed & Breakfast ge- meente Brummen" worden bespreekpunten.


2. Ingekomen en verzonden stukken Conform voorstel vastgesteld. Hamerstukken

3. Woningbouw hoek Arnhemsestraat- Voorgesteld wordt om in principe medewerking te Metelerkamp-weg Leuvenheim verlenen aan de bouw van 17 woningen op de hoek Arnhemsestraat-Metelerkampweg in Leu- venheim.

Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem con- form het voorstel besloten.

Bespreekpunten

4. Vaststelling bestemmingsplan "Elzenbos" Voorgesteld wordt om:
1. in te stemmen met de Nota "behandeling ziens- wijzen bestemmingsplan Elzenbos"en instemmen met de aan te brengen wijzigingen zoals opgeno- men in de "Staat van wijzigingen bestemmingsplan Elzenbos", welke beiden deel uitmaken van dit besluit;
2. het bestemmingsplan "Elzenbos" (NL.IMRO.0213.BPBRELZ120000-va01 met GB- KN `Basiskaart Brummen') met inachtneming van de voorgestelde wijzigingen zowel analoog als digitaal gewijzigd vast te stellen (elektronisch waarmerken) en digi- taal beschikbaar te stellen;
3. op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatie- plan vast te stellen;
4. na vaststelling appellanten op de hoogte bren- gen van uw besluit;
5. de VROM inspectie en G.S. van de provincie Gelderland te verzoeken uw besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Elzenbos eerder bekend te mogen maken.

Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem con- form het voorstel besloten.




AGENDA/ONDERWERP BESLUIT
5. Beleidsregel Bed & Breakfast gemeente Brum- Voorgesteld wordt om: men 1. De beleidsregel "Bed & Breakfastvoorzieningen in de gemeente Brummen" vast te stellen. 2. De beleidsregel bij de actualisering van be- stemmingsplannen en/of daarop volgende "veeg- plannen" mee te nemen.

Raadsbreed worden de volgende amendementen ingediend:


1. In hoofdstuk 2 Toetsingscriteria, 4e criterium èn artikel 2, lid 5 van de regels behorende bij de be- leidsregel wordt aangegeven dat "er maximaal twee personen op één kamer mogen verblijven".

Deze zinnen vervangen door:

"Er mogen maximaal twee volwassenen op een kamer verblijven. Kinderen mogen op dezelfde kamer als hun ouders of begeleiders verblijven."


2. Artikel 2 van de regels, pagina 9, aan te vullen met lid 8:

"8: In een uitzonderingsgeval is het mogelijk om de maximaal toegestane oppervlakte voor een Bed & Breakfastvoorziening te wijzigen naar een oppervlakte van 100 m2 binnen de bebouwde kom onder de voorwaarde dat maximaal 40% van de totale vloeroppervlakte van het hoofd- gebouw gebruikt mag worden voor de Bed & Breakfastvoorziening."

Besluit: Amendementen: De amendementen worden unaniem aangenomen.

Voorstel: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem con- form het geamendeerde voorstel besloten.


6. Verordening Winkeltijden gemeente Brummen Voorgesteld wordt om de "Verordening Winkeltij- den gemeente Brummen" vast te stellen (laten vervallen ontheffingsmogelijkheid voor openstelling avond- winkels op zon- en feestdagen) en de oudeveror- dening in te trekken.

Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem con- form het voorstel besloten.


7. Akkoord op hoofdlijnen Centrum Eerbeek Voorgesteld wordt om:
1. Uw gevoelen over het Akkoord op Hoofdlijnen Centrumplan Eerbeek kenbaar te maken aan het college.
2. De geheimhouding, zoals deze door het college op grond van artikel 25, lid 2 van de Gemeentewet is opgelegd op de bij het Akkoord op Hoofdlijnen behorende bijlagen 3 tot en met 8, te bekrachtigen;
3. Geheimhouding op te leggen ten aanzien van




AGENDA/ONDERWERP BESLUIT
het besprokene over de stukken bedoeld in beslis- punt 2.

Met betrekking tot het akkoord op hoofdlijnen dient het CDA een motie in waarin wordt uitgesproken dat :

1. De verplichting voor de marktpartijen opgeno- men moet worden dat de grond uit de grondexploi- tatie in de fasering binnen een periode van 10 jaren wordt afgenomen.
2. Het akkoord per ommegaande getekend dient te worden om zo snel mogelijk de samenwerkings- overeenkomst te realiseren om de subsidie veilig te stellen.

Besluit:
De raad heeft gevoelen geuit. Zonder hoofdelijke stemming wordt met betrekking tot de beslispunten 2 en 3 unaniem conform het voorstel besloten.

Motie:
Na hoofdelijke stemming is de motie met 8 stem- men voor (CDA en PvdA) en 10 stemmen tegen (VVD en IPV) verworpen.


8. 1e Bestuursrapportage 2010 Voorgesteld wordt om: De bijgevoegde bestuursrapportage vaststellen en de financiële effecten hiervan in de financiële be- groting verwerken, zoals onder punt 2 per pro- gramma is aangegeven; a. de mutaties voor programma 1 met 102.328 verhogen
b. de mutaties voor programma 2 met 467.734 verlagen
c. de mutaties voor programma 3 met 25.102 verhogen
d. de mutaties voor programma 4 met 96.967 verhogen
e. de mutaties voor programma 5 met 296.216 verhogen
f. de mutaties voor programma 6 met 137.819 verhogen
g. de mutaties voor programma 7 met 423.291 verlagen

Besluit:
Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem con- form het voorstel besloten.

Brummen, 20 mei 2010
N.E. Joosten bc
voorzitter