Hack in the Box Security Conference 2010


Hack in the Box komt naar Amsterdam deze zomer

AMSTERDAM, 20100520 -- Hack in the Box, de organisatie achter de grootste digitale beveiligings-conferenties van Azië, komt deze zomer naar Amsterdam. HITB organiseert sinds 2003 jaarlijkse conferenties in Dubai en Maleisië gericht op digitale beveiliging en technische (IT-) professionals. HITB komt voor het eerst naar Europa; de conferentie zal plaatsvinden van 29 juni tot en met 2 juli in Hotel Krasnapolsky en omvat twee technische trainingsdagen, gevolgd door twee dagen met lezingen. Digitale beveiliging is het hoofdonderwerp van de conferentie, waarbij het kweken van een groter bewustzijn met betrekking tot privacy en bedreigingen in een digitale wereld één van de belangrijkste doelen is.

Hacking is het (her)programmeren van een digitaal systeem of netwerk zodat er nieuwe gebruikersmogelijkheden ontstaan, vaak buiten de eigenaar of administrator om. Dat wil echter niet zeggen dat het per definitie om digitale criminaliteit gaat. Integendeel, waar de term vaak verkeerd gebruikt wordt in gevallen van bijvoorbeeld creditcardfraude of andere elektronische misstappen (hier is het veel geschiktere `cracking' van toepassing), wordt hacken juist ingezet voor digitale beveiliging en het verstevigen van de elektronische afzetting rond je persoonlijke gegevens online. Eén van de doelen van HITB is daarom het creëren van een maatschappelijk bewustzijn ten aanzien van digitale veiligheid, vrijheid en privacy.

De conferentie, die in gepast hackersjargon de naam HITBSecConf2010 draagt, wordt georganiseerd door zowel mainstream professionals op het gebied van netwerkbeveiliging als door leden van de `ondergrondse' (zogenaamde `black hat') gemeenschap. Samen bieden ze een breed scala aan innovatieve methoden uit hun vakgebied, waarbij veel van die onderwerpen voor het eerst publiekelijk zullen worden besproken. Web 2.0 hacking, SAP security en de nieuwste technieken achter netwerkbeveiliging zijn een aantal belangrijke onderwerpen van de lezingen. De praktische trainingen zullen zich ondermeer richten op Quad Track Security, Lockpicking en de internationaal opbloeiende hackerspaces. In alle gevallen is het belangrijkste doel het verdiepen van technische kennis op het gebied van beveiliging, veiligheid en privacy, om zo beter om te kunnen gaan met potentiële bedreigingen in de vergaand gedigitaliseerde wereld van nu.


Over de HITBSecConf2010 Amsterdam
In 2003 organiseerde Hack in the Box haar eerste beveiligingsconferentie, in Maleisië. Sindsdien hebben er jaarlijks conferenties plaats gevonden in Maleisië en op Dubai. Nu komt de snel groeiende, professionele IT-organisatie ook naar Amsterdam, om van daar uit Europa te bedienen. De HITBSecConf, van 29 juni tot en met 2 juli, verzorgt uitleg, lezingen, discussie en het delen van belangrijke (netwerk-) beveiligingsinformatie. Hack in the Box wordt gerund door namen uit de mainstream netwerkbeveiligingssector, maar ook door de zogenaamde `black hat community', die doorgaans meer underground opereert. De HITBSecConf werpt licht op nog niet eerder publiekelijk besproken digitale aanvalsmethoden, en de mogelijke verdedigingstechnieken die daarvoor geschikt zijn.
HITBSecConf2010 Amsterdam kent meerdere `tracks': HITB Lab Sessions, Lightning Talks, een Capture the Flag Live Hacking-competitie (in teams van twee), een Arduino Village, een Hackerspaces Village en een Lock Picking Village (georganiseerd door Toool.nl). Deze onderdelen zijn gratis toegankelijk. Voor het conferentiegedeelte (1 en 2 juli) zijn 500 plaatsen beschikbaar, tegen prijzen die beginnen bij 250 euro voor studenten.

Meer informative over de conferentie is te vinden op
conference.hackinthebox.org/hitbsecconf2010ams/

Overige prijzen en aanmeldmethoden zijn te vinden op
conference.hackinthebox.org/hitbsecconf2010ams/register/

Hack in the Box





Ingezonden persbericht